Marija Lugarić: Nitko ne diže frku kad javim da sam došla doma u 22 sata

(Dnevno.hr) – Da se razumijemo: moj tvit nije kontra ljudi koji predano rade, nego protiv učmalih procedura kao i straha uzrokovanog politizacijom državne službe. Hvala svima i na (nezasluženoj) podršci jer smo i birani da rješavamo probleme i borimo se protiv birokratiziranih proocedura – napisala je u dva odvojena ‘tvita’ Marija Lugarić, zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Njeni ‘tweetovi’ su jutros pokrenuli poplavu komentara, što nezadovoljnika, što pristaša, te je stoga našla shodnim odgovoriti im.

A sve je krenulo rečenicom ‘Pun mi je kufer lijenih svetih krava iz MOZS…’, koju je napisala malo prije podneva. Nezadovoljnici su napis odmah popratili pitanjima poput ‘zašto kuka?’, ‘zašto ne rješava probleme?’ ili ‘zašto je na Tweeteru u 11 sati?’. Prenijeli smo joj pitanja.

– Nisam ja razočarana svime u upravi. Uostalom, sve vam piše na mom profilu, pročitajte. I treba razumijeti kako funkcionira Twitter. Pa trebalo mi je osam sekundi za taj jedan tvit, i to s dva tipfelera još. Poslije toga nisam odgovarala ništa dva sata jer sam bila na sastanku – kaže nam Lugarić.

Pita se također, s obzirom da nekad dođe doma oko 22 sata, što također napiše na Twitteru, zašto nitko to ne komentira.

Na Twitteru ona ima ukupno 17 tisuća i nešto više od 300 ‘tweetova’, što bi je smjestilo u aktivnije korisnike. Svakodnevno preko Twittera odgovara na svakakva pitanja koja se tiču rada Ministarstva u kojem je zaposlena. Ali i prije pobjede Koalicije bila je aktivna na društevnim mrežama. Zbog ovakvog odaziva na jedan ‘tweet’ neće promijeniti navike.

– Bila sam jako aktivna i dalje ću to biti – zaključuje Lugarić.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!