Ubundani i učenici i profesori: Vratili se u hladne klupe

(Jutarnji list) Poslije 11 dana prinudnog odmora, jer u zgradi Radničkog doma koju koriste dok se njihova škola ne obnovi nema grijanja, učenici Tehničke škole Nikole Tesle iz Vukovara krenuli su sa nastavom. U hladne učionice danas je sjelo gotovo 500 učenika ove škole. Ni grijalice koje su od ponedjeljka bile upaljene u učionicama nisu previše pomogle.

Skraćivat će sate

– Temperatura je takva kakva mora biti. Ona ovisi od učionice do učionice kao i broja učenika u njima. U nekima je temperatura u redu, ali je zato u drugima hladno. Hodnik je znatno hladniji jer njega ne grijemo ni na kakav način. Nadamo se da će nas do kraja zime poslužiti temperature i da ćemo moći normalno nastaviti sa nastavom – rekao je ravnatelj škole Đorđe Lukić koji najavljuje da će se propuštena nastava nadoknađivati subotama. Razmišlja se i o skraćivanju školskih sati kako bi se mogao ubaciti jedan ili dva sata i tako nadoknade izgubljeni dani.

U isto vrijeme učenici kažu da je i dalje u učionicama veoma hladno, a da nastavu slušaju odjeveni u jakne, šalove i kape.

– U učionicama je temperatura bila oko deset stupnjeva, a u hodniku svega tri. Hladno nam je i teško je na taj način slušati nastavu, biti koncentriran, a o pisanju da i ne govorim. Ipak, moramo na nastavu. Kraj godine će blizu kao i upisina fakultet. Krivo mi je samo zašto se nama takve stvari događaju. Što smo to mi krivi da se moramo školovati na ovaj način? Krivi su svi, a samo mi ispaštamo – rekao nam je jedan maturanata kojega smo sreli ispred škole.

Škola čeka obnovu

Tijekom prislnog raspusta učenici su spremali ispite, ali i učili putem facebooka gdje je pokrenuta grupa “Smrznuti maturanti Tehničke škole Nikola Tesla”.

Nezadovoljni sa situacijom su i profesori koji su najavili da će tražiti dodatak na plaću radi uvjeta rada. Ravnatelj Lukić najavljuje da se 24. veljače otvaraju ponude prispjele na natječaj za dovršetak obnove škole. Do toga dana 500-ak učenika će i dalje sjediti u zimi hladnim, a ljeti vrelim učionicama sa prozorima koji su zakovani i ne mogu se otvoriti. Koristiti će i dalje neispravne instalacije i nadati se da nitko neće nastradati. Imati će i na raspolaganju jedan WC.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!