Pismo MZO-u i epidemiolozima

Drago Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dragi nadležni epidemiolozi!

Ove smo nastavne godine napravili sve što ste nam zadali: prali smo ruke, držali razmake, nosili maske, s roditeljima komunicirali, a da ih nismo vidjeli uživo, “čuvali” učenike preko malih i velikih odmora, radili po modelima B i C kad god je to “nekome” palo na pamet, dakle – radili dvostruko jer stalno je netko bio odsutan zbog korone, razredi su odlazili u samoizolacije,… 

Izborni predmeti te dopunske i dodatne nastave u kojima su mješovite grupe (učenici iz više razrednih odjela) održavali su se uglavnom online. Osim ako su učitelji odlučili raditi dvostruko pa s jednim dijelom učenika radili uživo, a s ostalima na daljinu. 

Izvannastavne aktivnosti gotovo se i nisu se održavale. Istovremeno, izvanškolske gotovo stalno jesu. Učenici su išli u škole stranih jezika, u centre izvrsnosti, na treninge i crkveni vjeronauk s učenicima drugih razrednih odjela pa i drugih škola.

Sad vi poslušajte nas.

Dopustite miješanje učenika različitih razreda na dopunskom radu. Dopustite da u sljedećoj šk god izborni predmeti rade normalno, a isto tako dopunska, dodatna, INA. Dopustite da na nastavi provodimo aktivnosti u kojima učenici međusobno surađuju (rad u skupinama, rad u paru,…). Dopustite da ih ponovno možemo odvesti u kazalište, u muzej, na radionice van škole. Dopustite nam da radimo naš posao kako najbolje znamo, savjesno kai i uvijek.

Treba se držati epidemioloških mjera? Nema problema. Nisu odgojno-obrazovni radnici oni koji ih krše. Uhvatite se u koštac s onima koji ih ne poštuju, a nas pustite da radimo svoj posao.

Dopustite nam da budemo učitelji.

Srdačno, Nastavnici organizirano.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!