Di su pare? ili kako su u zagrebačkim vrtićima djelatnici ostali bez plaće

Taman kad pomislite da je nevoljama u ovoj nezapamćeno teškoj godini kraj, više vas sile razuvjere vrlo brzo. Naime, ako ste predškolski odgojitelj u Zagrebu, ove godine ne samo da radite u prepunim gradskim vrtićima u kojima se pedagoški standard doživljava kao nedostižni ideal, a ne kao temelj rada, za vrijeme rada držite se epidemioloških mjera najbolje što možete i znate, strahujete hoće li objekt u kojem raditi preživjeti još jedan potres, povrh svega Grad Zagreb odluči ne isplatiti vam plaću. Kolektivni ugovor zaposlenika u predškolskim ustanovama u Gradu Zagrebu isplatu plaća predviđa do 15. u mjesecu. Danas je 15. rujna, večernji su sati. Plaća još nije sjela, a kad će, ne zna se.

Vrtići nisu ni na koji način obaviješteni o tomu da će plaća eventualno kasniti koji dan. Ostaje im samo da svako toliko provjere stanje svojih tekućih računa i nadaju se da se nešto u međuvremenu promijenilo. U isto vrijeme, i neke učiteljice i učitelju u produljenom boravku u zagrebačkim školama (čije plaće također financira gradski proračun) javljaju da nisu dobili plaću.

Tko zna, možda se novac potrošio na Bandićeva pisma učenicima i roditeljima koja su se dijelila u zagrebačkim školama, a o kojima smo nedavno pisali.

Postavljaju se dva pitanja: zašto plaća nije isplaćena i kad će ju isplatiti? Odgovore bi bilo lijepo čuti već sutra na press’ci Zagrebačkog stožera civilne zaštite.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!