Marko Glunčić državni je tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, ne želi kurikularnu reformu u školi svoje djece

(Telegram.hr) Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Marko Glunčić je, čini se, lobirao da škola u koju idu njegova djeca odustane od provođenja eksperimentalne kurikularne reforme.

Kako piše Dnevnik.hr, ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Tina UjevićaVlatka Mihelić dobila je 90-postotnu podršku zbornice da se škola prijavi za eksperimentalnu reformu, no tome su se usprotivili roditelji. Zanimljivo je da je na čelu roditeljskog vijeća upravo Glunčić.

KANDIDIRAO SE ZA VODITELJA KURIKULARNE

No, vjerojatno najzanimljivija u cijeloj priči je činjenica da se Glunčić kandidirao za voditelja Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Obzirom da nije dobila potrebnu suglasnost, ravnateljica nije prijavila svoju školu za eksperimentalnu kurikularnu reformu, a Glunčić cijeli slučaj još nije komentirao, baš kao ni njegova šefica ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Ona je samo dala izjavu za Jutarnji list u kojoj kaže kako se radi o izvrsnoj školi. “Stoga sam uvjerena da će učitelji učiniti sve da učenici dobiju kvalitetno obrazovanje”, kazala je.

KADAR BIVŠEG MINISTRA

Glunčić je u ministarstvo obrazovanja došao za vrijeme mandata bivšeg ministraPave Barišića, a nakon što je on otišao, ostao je državni tajnik u ministarstvu.

U fokus je došao još u prosincu 2016. kada je komentirao loše rezultate hrvatskih učenika u PISA istraživanju. Glunčić je tada rekao kako u Hrvatskoj u statistiku ulaze svi učenici, pa i oni s poteškoćama u razvoju, dok druge države kalkuliraju kako bi imale bolje rezultate. No, ubrzo je takve njegove tvrdnje demantirala voditeljica PISA istraživanja u Hrvatskoj Michelle Braš Rot.

Autor: Tatjana Vlašić

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!