Mornar demantira da je naručio studiju o zračenju

(HRT Vijesti) Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar novinarki HRT-a Sunčici Findak prošlog tjedna je izjavio u intervjuu kako je naručio ozbiljnu studiju Instituta za medicinska istraživanja o utjecaju zračenja bežičnih tehnologija u školama.

Na medijske komentare da to ministar nije izjavio donosimo isječak iz intervjua koji ipak potvrđuje naručivanje ozbiljne studije.Da se u našim školama trebaju upotrebljavati nove tehnologije – nije sporno. No škole se moraju brinuti i za zdravlje učenika pa se ne bi smjele oglušiti na upozorenja znanstvenika da se u razredima izbjegava uporaba bežičnih uređaja.

Podsjećamo, ministar Mornar je potvrdio uvođenje pametnih ploča i tableta u učionice. Za projekt informatizacije javilo se čak 700 škola. No, programom će biti obuhvaćena tek petina njih.

Zračenje bežičnih tehnologija

Da bismo bili potpuno sigurni angažirali Institut za medicinska istraživanja. Što institut kaže mi ćemo tako postupiti, rekao je Mornar u intervjuu za HRT.

Prijemni za srednje škole

Ne očekujem da će biti više škola nego je pristiju na ruci, odgovorio je na pitanje koliko će biti škola u kojima će se pisati prijemni ispit za upis.

Kurikulum i plaćanje učitelja

Učitelji će biti plaćeni kroz plaću za rad na kurikulumu. Siguran sam da će većina prihvatiti ponudu da rade na tome. Na nastavi će ih zamjeniti drugi, a njima smo za plaću osigurali 12 milijuna kuna. Mislim da ćemo s malim novcem napraviti fantastičnu stvar, rekao je Mornar.

U videoprilogu pogledajte cijeli intervju.

 

 

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!