Uskok traži pritvor za petero profesora zbog prodavanja ispita

(Jutarnji list) USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv 39 hrvatskih državljana, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje na osječkom Ekonomskom fakultetu, izvijestio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

USKOK je sucu istrage osječkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv petorice osumnjičenika.

U priopćenju za javnost ističe se kako se osnovano sumnja da su petoro profesora i jedan asistent na osječkom Ekonomskom fakultetu, tijekom 2010. i 2011. godine sukladno prethodnom dogovoru s osumnjičenim posrednicima, u više navrata osumnjičenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje.

Sumnjiči ih se da su zauzvrat u više navrata primali novac i razne poklone.

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan jučer je izvijestio kako je, nakon dugotrajnih i složenih istraživanja, USKOK dao nalog za uhićenje 39 osoba, pet profesora i jednog asistenta osječkog Ekonomskog fakulteta, 21 studenta, a ostali osumnjičeni su posrednici.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!