Učenika (10) kolege izudarali šakama, završio na hitnoj! Ravnatelj kaže: Nije bilo tako strašno!

(Dnevnik.hr) Nasilju među djecom nema kraja. U našu se redakciju javila majka dječaka koji je jučer pretučen na hodniku škole u jednom mjestu kraj Koprivnice.

Desetogodišnji dječak, učenik četvrtog razreda (identitet poznat redakciji), kao i svako dijete na popodnevnu je nastavu došao opterećen tek školskim brigama. Dok je hodnikom koračao prema učionici nije ni slutio što će mu se dogoditi.
Prema njemu su, kaže nam njegova majka, tada krenula dva dječaka, učenici viših razreda i počeli ga zadirkivati. Isprva verbalno, ali to se ubrzo pretvorilo u teško fizičko nasilje.
‘Prvo su ga zadirkivali, a potom su mu počeli glavom udarati u zid. Šakama su ga izudarali po glavi toliko da su mu sljepoočnice sada plave. Potom su ga bacili na pod gdje su ga izudarali nogama’, ispričala nam je majka pretučenog desetogodišnjaka. U ovom trenutku desna mu je ruka, tvrdi, toliko natečena da je ne može pomicati.

Dječaci nasilnici inače su braća i već su ranije tukli njezina sina. ‘Ovo nije prvi put da su ga fizički napali. Jednom prilikom su ga bacili na štok i preko lica mu je od jačine udarca ostala crvena crta’, rekla je majka.
Iako se ovaj incident u školi odigrao oko 13 sati, dječak je na nastavi sjedio do 15 sati, bez da ga je netko od nastavnika, ravnatelj ili pedagog odvezao kod liječnika na pregled. Tek su nazvali majku, ali ona kaže, da prema pozivu koji je primila iz škole, nije zvučalo da je toliko pretučen. Kada je po njega došla nakon posla i vidjela u kakvom joj je dijete stanju, odmah ga je odvezla na hitnu gdje su mu slikali kralježnicu i glavu kako bi se ustanovilo je li nešto slomljeno.
Srećom, lomova nema, ali psihičke posljedice vjerojatno će ostati trajne. Majka je sve odmah prijavila i policiji koja dalje postupa po ovom slučaju.
Da se incident dogodio, potvrdili su nam i u školi i u policiji. U nadležnoj policijskoj upravi su nam rekli da im je jučer popodne majka prijavila da su njezina sina istukli učenici u školi. ‘Majka je sina odvezla na hitnu i ondje su ustanovili lakše tjelesne ozlijede. U ovom se trenutku provode izvidne radnje, što znači da se obavljaju razgovori sa svim sudionicima incidenta i svima koji bi nam mogli dati korisne informacije’, rečeno nam je u policiji.
‘Možemo potvrditi da se dogodila tučnjava učenika u našoj školi, ali učenik četvrtog razreda zadobio je lakše ozlijede. Danas ćemo razgovarati sa svim učenicima koji su sudjelovali u tučnjavi pa ćemo imati više informacija’, rekao je ravnatelj škole za Dnevnik.hr te dodaje da će škola provesti sve mjere koje mogu da se nasilje u školi spriječi.
‘Sukobila su se dva učenika. Nakon verbalnog obračuna, došlo je do lakšeg fizičkog obračuna (uglavnom naguravanja). Tom prilikom, jedan od sudionika žalio se na bol u ruci. Razrednica je o tome obavijestila majku tog djeteta. Majka je došla po dijete, te ga odvela na hitnu pomoć i prijavila incident policiji. Nakon RTG snimke nisu utvrđene nikakve ozbiljnije povrede. O ovom incidentu napravljen je zapisnik. Škola je postupila i postupa u skladu sa Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima’, odgovorio je ravnatelj i na pisani upit.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!