Djeca u dvije osnovne škole pohađaju nastavu, a nemaju grijanje

(Danas.hr) Koalicija SDP HNS HSLS HSU u Velikoj Gorici upozorava kako djeca u OŠ Vukovina i Mraclin pohađaju školu, a da nemaju grijanje. Za takvu situaciju optužuju velikogoričkog gradonačelnika, te ga pozivaju da što prije riješi problem.

Djeca u Osnovnoj školi Vukovina i Mraclin pohađaju nastavu, a nemaju grijanje. Tvrde to iz Koalicije SDP HNS HSLS HSU u Velikoj Gorici optužujući za takvu situaciju velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišida. Tvrde kako je on od njih na sjednici Gradskog vijeća još 20. prosinca tražio da prihvate rebalans proračuna za 2012. zbog poskupljenja energenata.

‘Nesposobnost Gradske uprave ne smije se prelamati preko leđa djece’

“Tri tjedna kasnije svjedoci smo da niti izglasani Rebalans nije dostatan da bi učenici u OŠ Vukovina i u područnoj školi Mraclin mogli pohađati nastavu u zagrijanim prostorijama jer gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišidem nije potpisala Ugovor s dobavljačima energenata”, poručuju iz Koalicije ističući kako građani Velike Gorice “nisu zaslužili da se nesposobnost Gradske uprave prelama na djeci”. Koalicija četiri stranake stoga poziva gradonačelnika da što prije riječi problem kako bi učenici dvije osnovne škole mogli u normalnim uvjetima pohađati nastavu.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!