10-godišnjak se ubio jer nije mogao ispuniti zadatak koji mu je dao učitelj

(Danas.hr) Tragičan slučaj samoubojstva 10-godišnjeg dječaka u kineskom gradu Chengdu šokirao je svijet. Ovaj je učenik petog razreda oduzeo sebi život skokom sa 30. kata zgrade, jer nije uspio ispuniti zadatak koji mu je naredio njegov učitelj.

10-godišnji dječak nije uspio napisati samokritično pismo od 1.00 znakova u kojem se ispričava svom učitelju za nepodopštine u vrijeme nastave, kako mu je isti naredio.

Naime, oni i njegovi kolege iz petog razreda pričali su za vrijeme nastave, pa im je učitelj dao domaću zadaću – pismo isprike, kako bi ih naučio pameti.
Nakon što mu nikako nije uspijevalo izvršiti zadatak koji se od njega traži, 10-godišnji dječak skočio je s nebodera i ubio se.

Prije nego se bacio napisao i poruku

“Učitelju, ne mogu to napraviti. Prije nego sam skočio sa zgrade pokušao sam nekoliko puta, no nije mi uspjelo”, napisao je dječak na jednom od svojih udžbenika.
Njegova bijesna i ogorčena obitelj postavila je transparent ispred škole u gradu Čengdu na kojem piše “Učitelj je primorao naše dijete da skoči sa zgrade”.
”Istraga je još uvijek u tijeku”, priopćile su lokalne policijske vlasti.
Dječakova škola objavila je na svom profilu na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo da je dječaku i kolegama iz razreda naređeno da napišu pismo zbog svog ponašanja jer remetili natjecanje u govorništvu te da je dječak slučajno umro.

I.La./ AFP/ channelnewsasia.com 31.10.2013.

2 Comments

  1. Po(r)uka:
    Niti slučajno očekivati, a kamo li zatražiti od učenika ispriku za počinjenu nepodobštinu. Bilo da je isprika upućena roditelju, učitelju, kolegi iz razreda ili nekom trećem jer postoji mogućnost da učenik neće znati osmisliti i artikulirati ispriku, što može završiti samoubojstvom isfrustriranog učenika.

  2. “Učitelj je primorao naše dijete da skoči sa zgrade”
    Ne, učitelj je možda primorao dijete da vam se obrati za pomoć u ispunjavanju zadatka. Sigurno znate zašto je dijete odabralo smrt, radije nego da vam se obrati.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!