Kako pomoći

Pozivamo na suradnju sve koji su zainteresirani za funkcioniranje hrvatskog obrazovnog sustava. Pošto nam je želja da na jednom mjestu prikupljamo sve aktualne informacije vezane za stanje u profesiji, potreban nam je što je moguće veći broj suradnika. Ukoliko ste u prilici, također možete pomoći da se Riječ čuje što dalje tako da obavijestite što veći broj kolega o ovom portalu.

Više o mogućim metodama propagande možete pročitati ovdje.

Također, ako ste zainteresirani za povezivanje i organizaciju hrvatskih nastavnika, uključite se u rad foruma. Pitajte, predlažite, djelujte.

Što se tiče samog portala, postoje tri načina na koji možete sudjelovati u njegovom održavanju.

1. Uredništvo najviše preferira da se registrirate na samom portalu i javite za ovlaštenje da sami postavljate vijesti. Sučelje je iznimno jednostavno i ako znate poslati mail, postavljanje teksta vam neće predstavljati problem. Ako ste zainteresirani, registrirajte se na portalu (prijava je uz sam gornji rub ekrana) i javite mailom ili privatnom porukom preko foruma.

Nemamo neku strogu uređivačku politiku tako da se ne morate bojati da “to nećete znati raditi”. Ako ste u nedoumici treba li nešto staviti na portal, uvijek možete pitati. Tko pita, ne skita i tako to.

2. Ukoliko niste na “ti” s modernom tehnologijom ili niste potpuno zainteresirani za redovnu suradnju i ne mislite da bi za eventualnu dojavu jedne ili dvije vijesti godišnje imalo smisla tražiti pristup portalu, možete se javiti na ovu temu i javiti što imate kako bi netko od “akreditiranih suradnika” mogao to postaviti na portal. Jedina loša strana ove varijante je da će netko od suradnika morati potrošiti nekoliko minuta kako bi postavio tu vijest, ali to i nije toliki problem. Dobra strana je da smo dobili vijest koju inače možda i ne bismo dobili i svakako ćemo biti zahvalni i na takvom doprinosu.

3. Treći način sudjelovanja u održavanju portala podrazumijeva da niste registrirani na ovom forumu i to ni ne želite ili želite ostati potpuno anonimni. U tom slučaju jednostavno pošaljite mail na adresu mreza@nastavnici.org i javite nam što imate.

Otvoreni smo za sve komentare i sugestije. Ne morate se bojati da “nije na vama da komentirate”. Želimo čuti što više različitih mišljenja (zapravo, da budemo iskreni, želimo čuti što više mišljenja da smo super, a što manje da nismo, ali “različitih mišljenja” bolje zvuči), još više konstruktivnih komentara i sugestija, a najviše vijesti koje se tiču profesije i znanja općenito. Istovremeno, trud koji treba uložiti da bi sve ovo funkcioniralo je minimalan, a k tome još manji što se više zainteresiranih uključi.

Lijep pozdrav,
Nastavnici.ORG

Share This