Šustar ne pomišlja na ostavku: I ja sam prosvjedovao dok sam bio mlad

(Index.hr) Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar izjavio je novinarima u četvrtak, dan nakon velikog prosvjeda podrške kurikularnoj reformi na kojem se tražila njegova ostavka, da ne pomišlja na ostavku jer još ima puno posla.

Na upit kako komentira zahtjeve za ostavkom Šustar je novinarima pred Banskim dvorima rekao kako mu “nije ugodno i da razumije ljude, ali mu ostavka ne pada na pamet jer još ima puno posla”.

Ako se u jednom trenutku procijeni da je najveća opstrukcija on ili voditelj ekspertne grupe Boris Jokić, kaže Šustar, “mi ćemo se maknuti, ali ključna stvar je reforma”. To je dugoročan projekt, primjerice Finske to radi jednom u 50 godina, u taj proces se uključuju ljudi više generacija i svi segmenti hrvatskog društva, tu nema monopola, rekao je.

“I ja sam kao mlad prosvjedovao”

Upitan o prosvjedu studenata ispred njegovog ministarstva zbog neisplaćenih stipendija, odgovorio je kako je sve odavno razriješeno, a ako postoji bilo kakav problem treba razgovarati.

Šustar razumije “da se ide u šator i prosvjeduje”, kaže da je i on kao mlad prosvjedovao, te je poručio studentima da se jave u ministarstvo obećavši da će osobno provjeriti u čemu je problem.

Na primjedbu da stipendije nisu isplaćene iako je već kraj školske godine Šustar je odvratio kako je isto bilo i lani, a tada se nitko nije bunio i dizao šator.

Budimo konzistentni, rekao je, a do Vlade je da se bolje iskordinira i ne kasni na ovakav način, već da se veže isplata i dodjela stipendija za početak akademske godine. Podsjetio je na plan subvencioniranog prijevoza učenika prema dohodovnom cenzusu, na čemu se radi.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!