Nesposobnost se nastavlja

Daleko od očiju javnosti, ovih dana se događa prepiska između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s Ekspertnom radnom skupinom u ostavci. Naime, MZOS očito ne zna što je čiji posao, a onaj dio svog posla koji je trebalo obaviti, nisu, što još jednom, nakon nebrojeno puta u proteklih dvadeset godina, dokazuje crno na bijelom, o kakvoj je nakupini nesposobnosti riječ. Ključni dio prepiske glasi:

“U elektronskoj pošti primljenoj iz kabineta Ministra 30. svibnja nije bilo navedeno da u dokumentima treba na bilo koji način označiti što je izmijenjeno u odnosu na sadržaj dokumenata koji je bio dostupan u stručnoj raspravi niti lektorirati izmijenjene inačice. Ministarstvo nije prethodno odredilo način i proceduru dostave novih inačica dokumenata. Napominjemo da je ERS imala sastanke s predstavnicima MZOS-a 1. ožujka, 14. ožujka, 30. ožujka te 18. travnja. Iako je u ožujku dogovoreno da će se formirati Operativni tim MZOS-a za komunikaciju s ERS-om i podršku CKR, do toga na brojne opetovane zahtjeve ERS-a nije došlo, kao niti do sastanaka nakon 18. travnja, stoga nije poznato na koje se dogovore Kabinet poziva. U istom e-mailu nije bilo navedeno da su stručne radne skupine dužne dokumente prilagoditi formatom i strukturom za objavu u aplikaciji e-Savjetovanja.”

Cijeloj prepisci možete svjedočiti ovdje.

4 Comments

  1. Kažu eksperti da nije bilo naznačeno da se izmjene posebno označe. Valjda bi svaki ekspert trebao zaključiti nešto što je samo po sebi jasno, ako vraćaš ispravljeno moraš to nekako naznačiti da se vidi što je promijenjeno.
    Je li itko od eksperata ikada napisao neku knjigu ili rad koji su recenzenti recenzirali?
    Da je napisao onda bi znao da se to podrazumijeva samo po sebi.

      1. Eto vidiš, ja znam tko si ti i znam da sam od tebe napisao više knjiga i radova koji su znanstveno recenzirani, ali u pravu si jer ni ja za sebe neću reći da sam ekspert.
        Ali nisu sigurno ni mnogi iz ekspertne skupine.

        1. Ti si svakako ekspert. Pitanje je za što i je li ta ekspertiza relevantna za temu o kojoj se raspravlja.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!