Jokić: Političari, ne prisvajajte reformu, od praznih riječi i jeftinih bodova nema koristi

(Index.hr) Boris jokić, voditelj kurikularne reforme u ostavci i njegov tim priopćenjem su zahvalili svima na podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

“Želimo ponoviti i još jednom zamoliti sve političke stranke da ne prisvajaju kurikularnu reformu. Reforma je od samog početka osmišljena kao nacionalni projekt i istinsko mjesto zajedništva i dijaloga u kojem sudjeluju stručnjaci vrlo različitih svjetonazora. Ona je ujedno iskren i pošten pokušaj ljudi iz škola, vrtića, učeničkih domova, akademske zajednice, vjerskih zajednica, privatnog sektora, sindikata…”, navodi se u prioćenju stručnog tima.

Zamolili su sve političke opcije da obrazovanje i znanost stave kao svoje prioritete te da poboljšaju status odgojno-obrazovnih radnika i znanstvenika i osiguraju djeci i roditeljima bolje obrazovanje.

“Od praznih riječi i jeftinih političkih bodova onih koji su u prošlosti bili ili trenutno jesu moćni, ova zemlja nema mnogo”, poručio je Jokić u priopćenju koje uz njega potpisuju i Branka Vuk, Ružica Vuk, Branislava Baranović, Suzana Hitrec, Zrinka Ristić Dedić i Tomislav Reškovac

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!