Jokić dao rok do srijede: Neka se Šustar očituje ili odlazim

(N1) Ekspertna radna skupina za provođenje Cjelovite kurikularne reforme održala je u ponedjeljak konferenciju za novinare vezanu o radu na reformi, u okviru Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

“Spremni smo odstupiti s našeg mjesta, ali uvažavajući važnost ovoga što radimo, jer važno je za svako dijete i za svakog roditelja – dajemo ministru Šustaru rok do srijede do 10 sati da se očituje o reformi kurikuluma. I treba do tada reći javnosti ide li se u ovu reformu ili ne, ima li RH novaca za reformu ili ne. Važno je isplatiti i zaostatke ljudima, članovima Radne skupine’, kazao je voditelj reforme kurikuluma Boris Jokić.

“Ovoj zemlji nisu potrebne cenzorske skupne koje bi nas vratile u tamna vremena. Na dijalog i proširivanje ove skupine na to smo spremni. Na političke pritiske i politikantstvo jednostavno ne možemo pristati. Ako treba pričekati jednu školsku godinu, ni to nije problem, ali problematični su ovakvi pritisici. Struka uvijek mora biti ispred politke. Ovakve promjene moraju biti ispred politike. Ovo je nacionalna stvarr i nećemo dozvoliti da stranke barataju s nečim kao za napucavanje”.

‘Rečenica ‘Dajmo podršku kurikularnoj reformi’ koju slušamo od raznih političkih subjekata ne znači ništa ako ta podrška nije stvarna’, kazao je voditelj refome Boris Jokić na konferenciji.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!