Najbolji učitelji na svijetu skloniji su koristiti udžbenike

(Školski portal) Tim OATES, direktor istraživanja ocjenjivanja i razvoja na institutu Cambridge Assessment, koji je bio na čelu vladinog projekta analize nacionalnog kurikuluma u Velikoj Britaniji, poziva na veće korištenje udžbenika u školama u Velikoj Britaniji.

U seminaru o važnosti korištenja udžbenika u današnje doba Oates kaže da će najbolji učitelji iz najboljih škola diljem svijeta podržati korištenje udžbenika u svojim učionicama.

Vlada Velike Britanije se aktivno zauzima za korištenje „visokokvalitetnih“ udžbenika, za koje vjeruje da bi mogli dramatično olakšati rad učitelja.

Učitelji su se polako odmaknuli od korištenja tradicionalnih udžbenika u školama, ne samo zbog stalnog mijenjanja nacionalnog kurikuluma.

Od Oatesa se očekuje da kaže kako udžbenici neće nužno zahtijevati „odobrenje države“, te ne trebaju nužno biti u papirnatom obliku.

Ali, Oates je nedavno za portal TES rekao da – DJECA BOLJE UČE KORISTEĆI KNJIGE NEGO KADA INFORMACIJE GLEDAJU NA EKRANU.

„Taktilno i fizičko iskustvo čitanja knjige može puno sigurnije usaditi sjećanja na sadržaj, a u smislu fokusiranja pažnje učenici ne čekaju da bi primili sljedeći e-mail ili tweet“, kaže Oates.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!