Ispovijest oca: Zašto sam udario nastavnika matematike

(Jutarnji list) Ne stišava se bura oko nezapamćenog skandala u Šibeniku u kojemu je ogorčeni roditelj zbog morbidnih prijetnji njegovu sinu fizički napao 55-godišnjeg profesora informatike B. S. u Osnovnoj školi Fausta Vrančića.

– Ponajprije zbog zaštite identiteta moga sina, učenika s posebnim potrebama, ne želim da mi se spominje ime, ali želim do najsitnijih detalja iznijeti pojedinosti oko mog fizičkog obračuna s profesorom informatike – obratio nam se jučer ujutro 61-godišnji umirovljeni pomorac iz Šibenika R. L., nakon što je Jutarnji list objavio priču o teškom incidentu u šibenskoj školi.

– Sve je počelo kad je taj profesor informatike ušetao u razred osmaša moga sina tijekom sata povijesti. Dakle, profesor jednog predmeta upada nepozvan na nastavu iz posve drugog školskog predmeta. Došao je do jednog učenika te mu se, ne znam iz kojeg razloga, obratio riječima da će ga nakon sata sačekati u parku i isprebijati. A potom se okrenuo prema mom sinu s prijetnjom – a što ti gledaš, tebi ću glavu otkinuti! Sve se to odigravalo pred ostalim učenicima i profesoricom povijesti – kaže nam ovaj roditelj.

– Takva teška prijetnja šokirala je moga sina te mu je u tom trenutku pozlilo. Priskočila je profesorica povijesti – donijela mu čašu vode i nekakvu tabletu.

Potom su ga u stanju teškog šoka do kuće dopratili školska kolegica i kolega – nastavio je ovaj umirovljeni pomorac.

– Mene su iz škole telefonom izvijestili da mi sin nije dobro, a njegovi kolege, koji su ga dopratili, ispričali su mi što se dogodilo na satu povijesti. Kada sam došao u školu, nije bilo ni ravnateljice, ni tajnice kojima sam se želio obratiti. Profesora informatike zatekao sam samog u njegovu kabinetu. Kada sam ga upitao za pojašnjenje nemilih događaja, na vrlo bezobrazan način verbalno se obrušio na mene. Nisam ga udario šakom, kako on tvrdi, nego sam mu dao trisku, a potom još jednu kad je krenuo prema meni. Iskreno, pogriješio sam što sam ga udario, ali nisam se mogao kontrolirati uz njegov bezobrazni ispad i činjenicu da mi je dijete, koje ima zdravstvenih problema, doživjelo strahovitu traumu – ispričao nam je ovaj Šibenčanin, napominjući da nemilim scenama fizičkog obračuna nisu nazočili učenici.

Podsjetimo, ovaj slučaj procesuirala je šibenska policija, a epilog je da su oba njegova sudionika – roditelj i profesor zaradili prekršajne optužne prijedloge zbog narušavanja javnoga reda i mira. Ujedno, o ovom slučaju izviješteno je Općinsko državno odvjetništvo za mladež.

– Premda mi je u policiji sugerirano da protiv nastavnika podnesem kaznenu prijavu zbog upućenih prijetnji mome sinu, to sam odbio. A u cilju da zaštitim svoje malodobno dijete, da ga ne povlačim po sudovima i raznoraznim pravnim procesima – rekao je 61-godišnji roditelj.

O svim zbivanjima unutar škole vezanim uz ovaj slučaj Ravnateljstvo škole sastavilo je detaljan zapisnik, koji ne žele objaviti u javnost.

Doznali smo samo da profesor informatike nije ni pod kakvim školskim sankcijama.

6 Comments

  1. Možda je istina, možda i nije. U događajima u OŠ Dobri u Splitu izgleda da nastavnica nije baš bila na visini zadatka i nije se ponašala primjereno svojoj ulozi. Nažalost novine ne objavljuju nastavke ovakvih priča pa sve ostane na početnim proturječnim informacijama.
    Zanima me je li roditelj napao službenu osobu ili to još nije zakonom riješeno. I može li službena osoba remetiti javni red i mir dok je na radnom mjestu i radi svoj posao?
    Budući da sudovi uvažavaju da se roditelj može ponašati iracionalno ako pomisli da mu je dijete ugroženo (pri tome je nevažno je li u zabludi ili nije), otac istjerivač pravde neće nažalost snositi posljedice.

    1. da, čujem da se, bezobraznica jedna, usudila derati dok su ju cipelarili. stvarno neprimjereno ulozi. totalno je zaslužila sve što ju je snašlo.

  2. Bez obzira čija priča drži vodu, nekako sam nesklon tome da nadobudni roditelji permanentno časte školu svojim ukazanjima i ukazuju profesorima na njihove propuste u radu!
    Najčešće se radi o propustima u odgoju. Onom kućnom, dakako!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!