Incident u Šibeniku: Otac fizički napao profesora jer mu je sinu zaprijetio ”otkidanjem glave”, a ovaj se brani: Nisam rekao tako i rekao sam drugom učeniku

(Jutarnji list) Šibenik bruji o nemilom incidentu koji se ovih dana dogodio u OŠ Faust Vrančić. Nakon što je njegovom sinu – inače, navodno djetetu s posebnim potrebama – profesor informatike zaprijetio da će mu ‘otkinuti glavu’, otac je došao u školi u kojoj se i fizički obračunao s profesorom, nakon žestoke verbalne rasprave.

Da stvar bude gora, sve se to odvijalo pred očima djece koja su svjedočila verbalnom i fizičkom nasilju. Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko – kninske, kazala nam je kako će protiv roditelja i nastavnika biti podnijeta prekršajna prijava, po članku 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na javnom mjestu, u koji spada i škola.

– Došlo je do naguravanja i vike između djelatnika osnovne škole i roditelja, a nisu utvrđeni elementi kaznene odgovornosti – kazala nam je Kosor.

A profesor informatike u OŠ Fausta Vrančić kazao nam je kako je riječ o – nesporazumu.

– Naime, ja uopće nisam rekao tom djetetu čiji me je otac napao da ću mu ‘otkinuti glavu’. To sam rekao jednom drugom učeniku, mangupu koji mi je inače pravio probleme, u afektu, ako nastavi tako da ćemo se ja i on ići razračunati van škole pa da vidimo tko će kome otkinuti glavu. Tako sam rekao, a ovo dijete koje je sjedilo do njega, me je krivo shvatilo, da je to upućeno njemu. Zato sam i ja kada me napao rekao policiji sasvim drugo prezime, misleći da je riječ o drugom roditelju drugog učenika. Ništa se strašno nije dogodilo, ja sam sve objasnio i ravnateljici škole i policiji kojoj sam se stavio na raspolaganje. U školi radim 27 godina, nikada nikakvih problema nisam imao i mislim da će se i ovaj nesporazum i zabuna brzo izgladiti’ – kazao nam je profesor informatike.

2 Comments

  1. Nisu utvrđeni elementi kaznene odgovornosti?
    A što je s onim da se napad na profesore goni po službenoj dužnosti? Ili ovakve situacije trebamo rješavati sami, po službenoj dužnosti?

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!