Thompson održao predavanje školarcima uz “Čavoglave” i pozdrav “Za dom spremni”

(Index.hr) Pjevač Marko Perković Thompson jučer je u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku sudjelovao na vjerskoj tribini za mlade tijekom koje je učenicima puštena njegova pjesma “Čavoglave” koja počinje s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

Pred dvoranom punom učenika sedmih i osmih razreda te srednjoškolaca govorio je o vjeri i ljubavi prema obitelji i Bogu i svojim iskustvima iz Domovinskog rata, javlja portal infovodice.com.

Tribinu je organizirao Katehetski ured Šibenske biskupije i Družba sestara Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku.

Mnogi učenici su zapjevali pjesmu čiji jedan stih glasi “Čujte srpski dobrovoljci bandu četnici
Stići će vas naša ruka i u Srbiji” nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan pljesak.

Thompson je mladima poručio da traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja te žive svoju vjeru i kroz život izgrađuju vrijednosti ljubavi prema Bogu, domovini i obitelji.

Podsjetimo, Thompson je pjevao i pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara” u kojima se veličaju “klaonice” i “mesnice” notornih ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića.

Sam je priznao kako je “Jasenovac” i slične pjesme pjevao za vrijeme rata, ali i nakon 2000., kada su “vlast prigrabili komunisti”.

5 Comments

  1. Thompson nije političar nego umjetnik! A umjetničke slobode dopuštaju mnogo toga.

  2. I markiz de Sade bio je umjetnik! Da je kojim slučajem poživio, možda bi mogao održati kakovu prezentaciju u školi? Katoličkoj, po mogućnosti!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!