Ravnatelj varaždinske škole o tučnjavi učenica: Što mogu, obećale su da neće…

(Slobodna Dalmacija) Nevjerojatne scene događale su se u četvrtak u poslijepodnevnim satima na varaždinskom Starom gradu. Naime, pet djevojaka potuklo se zbog dečka, a pritom je najmanje pedesetak njihovih kolega stalo u krug i navijalo, piše eVaraždin.

Nekada su se vrlo često na Starom gradu potukli dečki što zbog cura, što zbog sitnih svađa ili alkohola, no policija je u posljednje vrijeme često patrolirala tim područjem pa tučnjave nisu bile česte. Ipak, u četvrtak se na Starom gradu potuklo pet cura.

Kao što je vidljivo na snimkama koje su portalu eVaraždin poslali neki od onih koji su incidentu svjedočili, djevojke su se čupale za kosu, udarale nogama i rukama, hrvale, davile, a sve je to pratilo pedesetak srednjoškolaca koji su navijali sa strane.

Kako ističe čitateljica portala eVaraždin, tučnjavi je prethodila svađa oko dečka. Krv je uzavrela i scene su izgledale vrlo degutantno.

– Cura je stavila status na Facebook da će ujutro oko 7 sati biti tučnjava ispred Graberja, no sukob je prebačen za popodnevne sate – rekla je čitateljica.

Sukob je trajao oko pola sata, a riječ je o djevojkama iz Srednje strukovne škole iz Varaždina.

– Umjesto da se ide na kave ili u šetnje gradom, cure se tuku. Pitam se samo kako policija ili škole ove skupine djece nisu znali za događaj koji se dogovara tjedan dana unaprijed – zaključila je čitateljica koja je poslala nekoliko videa tučnjave.

Kako je kratko za Hinu potvrdila glasnogovornica Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić, istražuju se sve okolnosti tog slučaja. Dodala je da će javnost biti obaviještena, ali više od toga u ovom trenutku nije željela reći.

Ravnatelj Srednje strukovne škole: Napravili smo sve u našoj moći!

Učenice su iz Srednje strukovne škole, a njezin ravnatelj Dražen Košćak istaknuo je kako su oni napravili apsolutno sve u što je u njihovoj moći.

– Doznali smo da se sprema tučnjava između djevojaka, a svađa je izbila zbog vrijeđanja na Facebooku. Obaviješteni su razrednici, a djevojke su bile na razgovoru kod pedagoginje gdje su obećale da do tučnjave neće doći – rekao je ravnatelj Košćak koji je dodao kako više nisu mogli napraviti.

– Roditelji djevojaka su pozvani na razgovor u školu, a jedna od djevojaka rekla je da je njezina majka upoznata s cijelim slučajem. Ne možemo mi učenike kontrolirati što rade po gradu – zaključio je Košćak i dodao kako djevojkama sigurno slijede određene sankcije.

3 Comments

  1. sram bilo ravnatelja, kako ne prati sve svoje učenice od kuće do škole i nazad, i posebno nadzire što rade četvrtkom popodne nakon škole.
    mislim, ja STVARNO ne vidim kako tu može biti kriv ravnatelj ili itko iz škole. razumjela bih spominjanje neke odgovornosti da se okršaj dogodio u školi, u vrijeme nastave, ispred škole… ali negdje u gradu, nekad popodne – a kriva škola. sad će još malo škola biti kriva i što se opijaju i povraćaju subotom u sitne sate?

    1. Razumije se da će bit kriva!
      Zašto se djeci ne omogući da se opijaju i povraćaju u vrijeme nastave, pod nadzorom stručne službe?!
      Da se pod hitno nađe krivac za taj propust, i adekvatno kazni!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!