U škole se uvodi sportsko klađenje kao izborni predmet

(NEWSBAR) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa od sljedeće školske godine u sve hrvatske škole kao izborni predmet uvodi sportsko klađenje. Odluka je donesena zbog apela tisuća učenika, koji su urgirali da o svojoj omiljenoj izvannastavnoj aktivnosti uče u okviru školskog kurikuluma.

Prema istraživanjima, više od 40% učenika svakodnevno odlazi u kladionice, s uvjerenjem da će se sa 5 uloženih kuna na 20 parova obogatiti. Kako je ova aktivnost među mladima popularnija od seksa, droge i politike, u Ministarstvu su odlučili da je bolje uvesti kladioničarski odgoj i odustati od poučavanja o spolnosti i građanskim pravima. Međutim, brojni stručnjaci negoduju zbog ove odluke.

– Klađenje je puno pogubnije za mlade od droge, alkohola i nezaštićenih seksualnih odnosa. Iskreno, draže mi je po školskim dvorištima vidjeti razbijene boce, potrošene kondome i šprice nego zgužvane kladioničarske listiće. Ti papirići pravo su oličenje zla – izjavio je dječji psiholog Mijo Arnauš.

Iz Udruge mladih kladioničara 1X2, koja je pokrenula ovu inicijativu, negirali su optužbe psihologa i poručili da je napad na učenike koji se klade napad na sam sport i zdrav život koji se promovira kroz klađenje. Udruga planira proširiti područje borbe i uskoro pokrenuti peticiju da se klađenje počne poučavati već u vrtićima.

– Uz ovakvu državu i visoku nezaposlenost mladima je pametnije ulagati u klađenje i s tim treba početi u što ranijoj dobi. Umjesto da se djeca u vrtiću igraju s bojicama, plastelinom i igračkama, bilo bi bolje da proučavaju tablice i koeficijente, na taj način bi se bolje pripremili za budućnost – rekao je Ivica Hendikepski, predsjednik Udruge.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!