Otac učenika udario profesora tjelesnog

13/02/2016

(Zadarski list) Nakon Splita, i u Zadru je jedan profesor, i to onaj tjelesne kulture u Pomorskoj školi, fizički napadnut. Bilo je prošloga četvrtka oko 12.30 sati u dvorištu te škole. Glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan je potvrdio kako je toga profesora (58) najprije verbalno napao, a potom i odgurnuo roditelj (64) jednog učenika 1. razreda. Vjerojatnu eskalaciju sukoba spriječili su oni koji su se toga trenutka našli u tom dvorištu, među kojima je bio i ravnatelj škole Svetko Perković.

Strašna vika

– Čuo sam da je u našem dvorištu strašna vika pa sam došao provjeriti što se događa. Vidio sam da je taj roditelj odgurnuo našega profesora, a spremao ga se i udariti šakom, u čemu sam ga uspio spriječiti. Njegovo ponašanje me šokiralo, budući da znam da su ovaj profesor i roditelj dugogodišnji poznanici, gotovo pa prijatelji. Mogu reći da i taj roditelj dosad nije dolazio u školu te iskazivao bilo kakvu agresivnost, kazao je prof. Perković, koji je o izgredu odmah obavijestio u policiju.

Povod tog napada roditelja navodno je bila primjedba koju je njegovu sinu uputio napadnuti profesor – da je taj njegov učenik debeo, što je tog roditelja razjarilo i potaknulo na dolazak u školu. No ravnatelj Pomorske škole, koji nam nije htio otkriti povod napada na njihova profesora, tvrdi kako to nije istina.

Izmirili se na policiji

– Tog dana, kada se dogodila banalnost koju taj roditelj zamjera našem profesoru, on je bio u društvu s drugim nastavnikom, koji tvrdi kako se to to nije dogodilo i da to nije mogao biti povod za obračun. Zaključak stručnih službi škole je da napadnuti profesor nije napravio nikakav propust, istaknuo je ravnatelj te škole te dodao kako je upoznat s time da su se njih profesor i roditelj našli tog dana u policiji te potom i kasnije te da su se izmirili.

– Stoga se tješim da će se sve završiti na miran način. Želio bih istaknuti kako su ovakvi događaji nedopustivi. Ravnatelj sam 23 godine, tijekom kojih su u našu školu znali dolaziti agresivni roditelji. No, nikada se nije dogodilo da je došao netko s namjerom za fizičkim napadom, rekao je Perković te dodao kako učenik neće snositi posljedice, budući da nije prekršio pravila i kućni red škole.

7 Responses to Otac učenika udario profesora tjelesnog

 1. učitelj on 13/02/2016 at 12:22

  Još jedan napad ! I to nije čudo na nastavnika TZK-e.Imam kolegu učitelja TZK-e koji govori da mu je grozno. Morate birati rijeći do apsurda jer to bi moglo uvrijediti učenika. Učenik koji ima neki kompleks tumači i najbanalniju primjedbu na svoj način. Kaže mi da je gotovo svaki kolega iz TZK-e optužen da je pipao djecu, tako da većina kolega niti ne asistira i radi vježbe gdje je potrebna pomoć. Poznaje nekoliko kolega koji su bili na stubu srama radi lažnih objeda učenika i njihovih roditelja da navodno “diraju” njihovu djecu. On kaže da je to gore nego da Vas pretuču. Stoga pod hitno se moramo zaštiti od zlostavljača učenika i roditelje, ne samo radi našeg dobra već i njihovog.

 2. Žukov on 14/02/2016 at 16:47

  Dobro, jel ga odgurnuo ili udario? Ima li napadnuti kolega pravo braniti se, budući da se ovaj put, za razliku od splitskog slučaja, nije radilo o maloljetniku, već o maloumniku u sedmom desetljeću života? Bilo bi korisno čuti stručno mišljenje gđe Vukman o tome. Hoće li predmetni roditelj biti procesuiran? Ili se treba desiti da napokon nekome od nas pukne film, da polomimo kakvog nadobudnog roditelja, pa da institucije ove nazovi – države nešto poduzmu?

  • zvijezda Danica on 14/02/2016 at 21:08

   A kako da su svi odjednom utihnuli što se tiče tog nesretnog slučaja u Splitu??
   Što je s tim štrajkom upozorenja? Svi šute! Sindikat? Udruga? Narod?

   • Eliza Jones on 15/02/2016 at 10:07

    evo prijedloga: lijepo dođete na iduću skupštinu, kandidirate se za preSjednicu udruge – trenutna el presidente će vam više nego rado prepustiti mjesto (sa svim obavezama i odgovornostima u paketu), pa onda možete odlučivati što i kako će udruga raditi?
    može?
    a do tada, ne, nije nam drago kada nas danima po portalu proziva netko tko sjedi u svom udobnom dnevnom boravku i čak ni članarinu u udruzi platio nije.

    • zvijezda Danica on 15/02/2016 at 12:47

     Ma više prozivam sindikat nego udrugu, ali zašto npr. ne pošaljete službeni dopis sindikatu neka vam se pisano očituju što su poduzeli u vezi ta dva slučaja jer ovo je previše- iz dana u dan sve su impotentniji, a nastavnici skoro pa ginu u školama.
     Onda ne bi bilo loše njihov odgovor javno objelodaniti pa nek se vidi tko nas i kako zastupa.

     • Eliza Jones on 15/02/2016 at 13:48

      može da ja sad počnem slati vama prigovore svakodnevno jer mi se ne svidja što vaš susjed radi? zašto vama? da ga VI opomenete, naravno.
      što se službenih dopisa tiče, slobodni ste dopisivati se s kim god hoćete. i doći na skupštinu kandidirati se za predsjednicu.

     • P.O.E. on 15/02/2016 at 13:59

      Mislim da je o ovoj podtemi rečeno već dovoljno i da je stvar ušla u repeticiju. Kako bih spasio sve koji slučajno zalutaju na ovu stranicu dodatnih glavobolja, do daljnjeg zatvaram mogućnost komentiranja ovdje.
Osobne stranice s nastavnim sadržajima

 • Antonija Horvatek (matematika)
 • Josip Kličinović (matematika)
 • Saša Peričak (biologija)
 • Dalibor Perković (fizika)
 • Anita Damjanović (engleski)
 • Marijan Biruš (geografija)
 • Nedeljko Begović (fizika)
 • Aleksandra - Maria Vuković (matematika)
 • Miran Novokmet (Računovodstvo - Knjigovodstvo)
 • Antonija Sikavica Joler ("Hrvatski na mreži")
 • Dalibor Joler ("Deutsche Seiten")
 • Željana Mateljan (matematika)
 • Nina Obradović (fizika)
 • Mislav Kolić (povijest)
 • Ivana Šovagović (matematika)
 • Zoran Hercigonja (programiranje, Python)
  Ukoliko znate za još neke nastavnike koji imaju ovakve stranice, javite nam!
 • Sindikati

  Institucije

  Categories

  Banneri

  (225x25) (213x44) (180x156, prozirni) (180x156, bijeli)

  Kolumne