‘Reforma školstva ide dalje, objavili smo krivi dokument’

(N1) Zastupnica Mosta Ines Strenja Linić kazala je za N1 kako reforma školstva ide dalje. Dokument koji su objavili na stranicama Sabora nije valjan, greškom je postavljen na web i uskoro će se objaviti pravi, reka je reporteru N1 zastupnica.

Podsjetimo, u smjernicama koje su pogrešno objavljene na stranicama Sabora navodi se: “Proces kurikularne reforme bit će zaustavljen, a na temelju detaljne analize provest će se revizija strategije i ispraviti nedostaci, u čemu će sudjelovati sve znanstvene discipline i zainteresirani dionici”.

Profesor na FESB-u Ivica Puljak, ujedno i tajnik stranke Pametno to je nazvao katastrofalnim potezom.

“Ta reforma je najvažnija stvar koja se trenutno odvija u državi, a želi se zaustaviti!? Mislim da treba zaustaviti njeno zaustavljanje. Plan je ubiti jedinu poštenu reformu koja je napravljena (a koju su radili stručnjaci, a ne političari ), oduzeti hrvatskom obrazovnom sustavu još koju godinu i tako za razvijenim svijetom kaskamo tridesetak godina, što znači još koja godina više ili manje.

Ovo sve skupa je tužan proces, ovo treba odrediti budućnost Hrvatske. Ovu je reformu prethodna Vlada na najbolji način radila, svi koji su htjeli su se mogli prijaviti, a sad je zaustavljaju iz političkih razloga. To je najgora stvar što su mogli napraviti”, rekao je Puljak u razgovoru za Index.

Dodao je i kako je HDZ na diskusiji sa sindikatima u predizbornoj kampanji rekao da će to napraviti.

“Zašto se oni nisu niti javili da sudjeluju, sad kažu da kao ne bi bili ni izabran u procesu, a nisu se ni prijavili”, rekao je Puljak.

Osim njega još je niz reakcija na ovakvu najavu nove Vlade.

“Grmoja odgovorio da podržava kurikularnu reformu, što se promijenilo”

Na prvu objavu na stranicama Sabora (koju je Strenja Linić naknadno nazvala pogrešnom) reagirao je i voditelj Pressinga na N1 televiziji Saša Cvetojević koji je komentirao kako je Nikola Grmoja u njegovoj emisiji na upit podržava li provođenje kurikularne reforme kratko i jasno odgovorio s da.

“Na moje jasno pitanje Podržavate li projekt cjelovite kurikularne reforme? Nikola Grmoja je jasno i nedvosmisleno odgovorio DA, a na cemu sam ga ja i pohvalio kao rijedak primjer politicara koji je u Pressingu na nas XRAY uspio odgovoriti kratko i jasno.

E sad, sto se promijenilo da danas na Saboru vidimo odustajanje.

Razumijem da je politika umijeće kompromisa, ali smatramo li da je bas ova reforma nešto sto može biti zaustavljeno???”, napisao je Cvetojević.

1 Comment

  1. “‘Reforma školstva ide dalje, objavili smo krivi dokument’”

    Objavili su krivi dokument?
    Kako krivi? Zar postoje dokumenti za svaku situaciju pa uzmeš iz baze kojeg ti treba u određenoj situaciji?

    Lažu!
    Uopće ne sumnjam da lažu.

    Kad su shvatili što su izazvali povukli su se uz ovakvu bijednu izliku.

    Možda im je netko hakirao profil?

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!