Jokić: Ministar obrazovanja treba biti savjestan, a ne mišićav, plavook s moćnim džipom

(Index.hr) Voditelj radne skupine za izradu kurikularne reforme u školstvu, Boris Jokić gostovao je sinoć u Dnevniku 3 HRT-a gdje je govorio o našem sustavu obrazovanja, a dotaknuo se i teme budućeg ministra obrazovanja.

Jokić je tom prilikom naglasio kako je napredak Hrvatske moguć kroz informatiku, prirodne i tehničke znanosti.

“Naravno bilo bi loše da se naši učenici obrazuju za neke druge zemlje, pa zato treba povećati suradnju gospodarstva i obrazovanja kako bi taj spoj bio funkcionalan.

Gospodarstvenici govore da obrazovanje ne daje dobre kadrove, a s druge strane obrazovanje se često štiti za određene autonomije, tu nema iskrenog odnosa, a vrijeme je za to”, ustvrdio je Jokić.

“Obrazovanje je trom sustav”

Naglasio je da na kurikularnoj reformi radi više od 430 ljudi iz akademske zajednice te da se radi o iskrenom i poštenom pokušaju da se stvari promijene.

Dodao je kako se u reformu školstva nije miješao niti ministar Mornar niti itko drugi.

“Bilo bi loše da se Hrvatska zatvori u začaran krug promjena koje prestaju promjenom vlade, obrazovanje je trom sustav u kojem je teško inicirati promjene. Vrijeme je da se shvati da je obrazovanje iznad politike i politikantstva pojedinih stranaka, to je nacionalni resurs”, rekao je Jokić.

“Trebamo ženu na čelu ministarstva obrazovanja”

Na upit voditeljice što misli tko bi trebao biti novi ministar obrazovanja, Jokić je rekao da to treba biti odgovorna i savjesna osoba, a ne licemjeri.

U šali je dodao kako misli da novi ministar treba biti “mišičav, plavooki čovjek s dugom plavom kosom i moćnim džipom”.

Zatim je pak ustvrdio kako to prije svega treba biti osoba koja će odgovorno i savjesno raditi svoj posao i imati široke vidike.

“Volio bih da možda na to mjesto dođe žena”, kazao je Jokić

Na upit bi li on htio biti novi ministar, kazao je kako nema tu ambiciju.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!