Ribić: “Mislim da ovaj štrajk nije politički motiviran, ali moram se još konzultirati s Karamarkom”

(News-bar) U hrvatskim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama danas se nastavio štrajk koji su u petak započela četiri sindikata obrazovanja i znanosti tražeći povećanje plaća zaposlenika za četiri posto.

Pošto su parlamentarni izbori za otprilike dva mjeseca (što u praksi znači da je moć vladajućih institucija svedena samo na tehničku razinu), po svim relevantnim državnim medijima vrti se pitanje – zašto baš sad? Kako bismo dobili odgovor, obratili smo se Vilimu Ribiću – predsjedniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Upitali smo ga leže li iza štrajka možda i neki politički motivi.

– A gledajte.. To je zanimljivo i slojevito pitanje, ne bih htio izlaziti.. Ma pričekajte trenutak da nešto provjerim – rekao je Ribić nervozno vadeći mobitel iz džepa.

Nakon kraćeg telefonskog razgovora, pojasnio nam je situaciju.

– Ne, ovdje definitivno nema političkih motiva i ne znam kako uopće imate obraza pomisliti tako nešto! Evo, baš sam telefonski provjerio situaciju s gospodinom Karamarkom i on mi je potvrdio informaciju kako u HDZ-ovom gospodarskom programu vrlo jasno piše, crno na bijelo – predizborni štrajk NIJE politički motiviran! I sam sam pročitao taj program i fenomenalan je, ali sam se tek sad sjetio te informacije. Koji vam još dokaz treba, nevjernici jedni?! – planuo je Ribić.

Nakon što smo ga pitali koji su onda razlozi štrajka i kakva nagodba bi zadovoljila sindikate, Ribić je ponovno počeo zamuckivati.

– A gledajte.. Ide zima.. Radijatori su loši.. Hladno je.. Udžbenici… Čistačice.. Plaće.. Samo trenutak – opet je Ribić vadio mobitel iz džepa i obavio kraći telefonski poziv s Karamarkom.

– TAKO JE! POVEĆANJE PLAĆA! Ovaj štrajk je zbog povećanja plaća. Na tome se ništa ne radi i ne pristajemo na kompromise niti pregovaranja! Naš zahtjev mora biti ispunjen! Ne posustajemo! – opet se zažario Ribić.

Nakon pitanja je li svjestan da je sad predizborno vrijeme, što za sobom povlači pitanje je li tako nešto u ovom trenu moguće i je li svjestan koje političke implikacije cijela ta situacija povlači, Ribić nam je samo nervozno rekao da se ubuduće za pitanja obratimo direktno Karamarku jer on nema vremena za natezanje s medijima u ovako stresnim trenutcima, nakon čega nas je ljutito napustio.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!