Drama u Ekonomskoj školi u Splitu: Maturantica zbog jedinice iz hrvatskog htjela skočiti s trećeg kata

(Index.hr) Vrlo je dramatično bilo u Srednjoj ekonomsko-birotehničkoj školi u Splitu. 19-godišnja maturantica popela se u učionicu na trećem katu te izašla na podest s kojeg je prije nešto više od godinu dana pao učenik koji je preživio, ali je ostao teški invalid.

Maturantica se htjela baciti zbog jedinice iz hrvatskog, odnosno, zbog toga što joj nije uvažena žalba temeljem koje bi mogla ponovno polagati ispit. Nekim su učenicima, kako doznajemo, izašli u susret i omogućili polaganje ispita, ali ne i njoj.

Roditeljima ništa nije rekla, a u školu je došla s mladićem, koji ju je ostao čekati pred zgradom. Kada ju je vidio na podestu na trećem katu, alarmirao je nastavnike. U pomoć su pozvani vatrogasci i policija, a maturanticu su od samoubilačke nakane pokušali odgovoriti zaposlenici škole. Na kraju se mladić popeo na podest i spasio svoju djevojku koja je kolima Hitne pomoći prebačena u splitsku bolnicu i hospitalizirana.

Čuli smo se jutros s ravnateljicom škole Nedom Bartulin.

“Ja sam ravnateljica od jučer, a taj događaj zbio se u ponedjeljak. Nisam bila u školi, jer smo bili na izletu. Ne bih vam zato ništa mogla komentirati”, ispričala se ravnateljica.

Nakon neugodne epizode, maturantici je, kako doznajemo, ipak dopušteno da polaže ispit iz hrvatskog.

“Jučer je bio inspektor. Nađeni su neki sitni propusti u ispitu koji je bio 20. kolovoza tako da će učenici biti omogućeno ponavljanje ispita čim za to bude u stanju”, rekla nam je ravnateljica Bartulin.

2 Comments

  1. Eto vidiš: dobila je što je htjela. Negativnom pažnjom i ucjenama dobila je prolaz. Bez učenja i muke. Nema veze što cijele godine nije radila, nema veze što nije ništa učila za popravni rok. Samo reci: “ubit ću se” i evo odmah vojske psihologa, psihijatara, defektologa i (najdražih nam!) inspektora. Ocjene se odmah mijenjaju, korektor radi i budala ostane taj nastavnik/profesor i njegovi bijedni principi. A da nastavnik kaže “skočit ću” ne bi se digla frka. Još bi mu odozdo učenici i roditelji skandirali “skoči, majmune”.

    Alo, ministrić, a koja je kazna za promjenu ocjene ucjenom?? Ništa, ha? Pa to nam je jasno.

    1. A tko je kriv za ovo?!
      Pa nije sama sebi omogućila ponovni izlazak na ispit. Dotičnu će život naučiti da drugi put ovo neće upaliti, i da nikog neće biti briga, ali ove što su nasjeli i poništili joj ocjenu ništa ne može naučiti da drže do sebe i digniteta struke!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!