Ispit državne mature – esej odgođen zbog krađe ispita

(HRT) Samo osam sati prije polaganja odgođen je današnji ispit državne mature iz hrvatskog jezika A i B razine – esej . Ispit je odgođen za sutra 18. lipnja u 10.00 sati, objavljeno je na internetskim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Do pomicanja termina došlo jer su jučer u jednoj srednoj školi otuđena dva rezervna primjerka ispita zbog čega policija obavlja istragu. Nataša Vitasović glasnogovornica PU Istarske telefonom nam je potvrdila da su danas zaprimili prijavu ravnatelja. Neslužbeno doznajemo da je riječ o privatnoj gimnaziji ‘Juraj Dobrila’.

U Udruzi srednjoškolaca ogorčeni su. ‘Držimo da je ovakvo ponašanje od strane nadležnih za provođenje mature, za koje naglašavamo se događa svake godine, u ozbiljnu sumnju dovelo njihove kvalifikacije da dalje nastave obavljati ovaj posao. Isto tako navodi se pitanje hoće li se onda u četvrtak pisati i esejski i dio ispita na zaokruživanje ili će doći do potrebnog pomicanja datuma pisanja drugog djela?’, priopćili su iz udruge. ‘Ovakve situacije povećavaju pritisak na maturante koji već zbog samih ispita se nalaze pod ogromnim stresom. Tražimo da se odgovorni očituju o razlozima odgode i da se ispričaju svim maturantima i cjelokupnoj javnosti’, dodaju.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!