Sabina Glasovac dala ostavku: Želim se vratiti u Zadar i posvetiti stranačkim obvezama

(Zadarski.hr) U četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade Sabina Glasovac razriješena dužnosti pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Glasovac je razriješena na osobni zahtjev, a s mjesta pomoćnice odlazi već sutra, 8. svibnja 2015. godine.

Nakon prošlih parlamentarnih izbora Sabina Glasovac je najprije bila savjetnica tadašnjeg ministra Željka Jovanovića, a potom je postala i zamjenica ministra. Glasovac je u ovom mandatu članica Gradskog vijeća Zadra i predsjednica zadarskog ogranka SDP-a.

Iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta javnost je obaviještena da je Sabina Glasovac podnijela ostavku na dužnost pomoćnice.

-Donijela sam ovu odluku motivirana osobnom željom da se vratim u Zadar gdje ću se više posvetiti sve brojnijim i zahtjevnijim stranačkim aktivnostima i zadacima koji me očekuju kao predsjednicu zadarskog SDP-a” naglašava Sabina Glasovac dodajući kako neće koristiti zakonsko pravo na šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice dužnosničke plaće, nego će aktivirati sporazum kojim se vraća na svoje staro radno mjesto u školi.

Ministar Vedran Mornar izjavio je kako razumije i uvažava odluku Sabine Glasovac te je naglasio:

-Sabina je bila pouzdan suradnik te smatram da je postupila pošteno i korektno tražeći razrješenje, svjesna da se uz obaveze u stranci neće u potpunosti moći posvetiti poslovima u Ministarstvu”.

2 Comments

  1. Kuda ćeš s torbom?
    Upita Miru (Sabinu) mačka.
    U stranku, član sam,
    tamo je odskočna daska…

    1. Gh… Za četiri godine eto nama nove ministrice… Ne znam jel da se ubijem sad il’ odma’…

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!