Nova ravnateljica AZOO Jadranka Žarković Pečenković?

Po zasad nepotvrđenim informacijama, nova ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje je Jadranka Žarković Pečenković, psihologinja iz Klasične gimnazije u Zagrebu. Informacija je neslužbena jer je Upravno vijeće AZOO za sada odbilo otkriti kakvu je odluku donijelo, iznijevši samo informaciju da “Vinko Filipović više nije ravnatelj”.

O novoj ravnateljici ne može se puno doznati na internetu osim da je također i članica školskog odbora, dok je istraga drugim kanalima u toku. Ukoliko je vijest točna, čestitamo kolegici Pečenković na izboru i nadamo se da će iz smjera službenih institucija zapuhati novi vjetrovi te da će se, pod novom upravom, struka više konzultirati pri donošenju odluka bitnih za školstvo u cjelini. Kao udruga, ali i skup pojedinaca te poveznica s velikim brojem kolega s kojima smo svakodnevno u kontaktu, kao i uvijek, nalazimo se na raspolaganju.

5 Comments

  1. Konačno su maknuli tog ljigavca! Lik je križanac vjetrenjače i kameleona…

    1. U HTV-ovoj emisiji “Nulta točka” izjavio je da bi učenike koji ometaju nastavu, “za kaznu trebalo ispitati pred pločom”.

      Zbog ove “Nulte izjave” zaslužio je barem još jedan mandat.
      Mi ga je nekak žal.

  2. Ta Žarković je meni predavala. Nevjerojatno! Izabrali su čovjeka kojeg sam ekšli vidjela da s imenikom ulazi u razred.

    Sretno!

  3. Ulazio je i gospodin Filipović s imenikom u razred dok nije postavljen za ravnatelja Agencije. Koliko mi je poznato, dok je bio sindikalni povjerenik manjinskog sindikata Preporod istovremeno je radio pola radnog vremena u razredu. A taj sindikat je s još nekim ljudima stvorio od nule, nije se uhljebio u dobro potkožene masovne sindikate. Sve skupa više nije važno. Postavlja se pitanje što je ostavio iza sebe. Donekle je reformirao natjecanja, uvedena je B kategorija u matematici. To cijenim. Znao je biti pristupačan i otvoren za udruge ali nekih velikih tragova ne vidim. Provodilo se uglavnom kvazireforme kako su se ministri mijenjali.

  4. Još nešto, situacija u obrazovnom sustavu nije sjajna ali imam potrebu naglasiti neke pozitivne pomake. Jedna od glavnih djelatnosti Agencije je usavršavanje nastavnika. Naravno promatram kroz svoju struku i opće pedagoško psihološke teme. Moj je dojam da je u proteklom razdoblju kvaliteta i širina ponude skupova i tema, što se nađoše u Katalogu, bila puno bolja i veća nego prije desetak godina.
    U odnosu na ranije viši su savjetnici prilično zadovoljavajuće odrađivali obiman posao unaprijeđenja i stručnih ispita, koji ranije nije postojao.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!