Zbog nasilnog dječaka roditelji ne puštaju djecu na nastavu

(Novi list) Roditelji učenika 3. b razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina u Rabu već dva dana ne puštaju svoju djecu na nastavu. Razlog je neprilagođeno ponašanje jednog učenika, zbog čega roditelji smatraju da je ugroženo zdravlje njihove djece, pa čak, kako su rekli, da im je ugrožen i život.

Problemi traju od početka. Nadležni su obećali rješavanje, no bilo je sve gore – jedno dijete je završilo u Rijeci zbog sumnje na lom ruke, bilo je i izbijanja zuba. Posljednji incident zbio se u ponedjeljak, a roditelji su ovaj put odlučni ustrajati sve dok se problematični osmogodišnjak ne udalji iz razreda.

Dotični učenik već dva dana pohađa nastavu sjedeći sam u razredu, a o njemu se brinu učiteljica Kristina Dumičić i asistentica u nastavi Ana Manjaka. Roditelji su najavili da neće slati djecu u školu do daljnjega, sve dok se problem ne riješi.

Prema njihovom mišljenju, jedini način rješavanja je da se njega, a riječ je o osmogodišnjaku, ukloni iz razreda.

– Očekujemo ponovno pokretanje nastave, ali bez ovog djeteta, drugog rješenja nema. Naša djeca neće ići u školu ovaj tjedan sigurno, ali i dalje, sve dok se konačno nešto ne riješi. Školi smo poslali obrazloženje i uputili smo zamolbu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta da se nešto poduzme, ističu roditelji, koji nisu željeli istupati u javnost imenima i prezimenima, već kažu da se »zovu« roditelji djece 3. b razreda.

2 Comments

  1. Toliko o funkcioniranju sustava!
    Gdje je sad uvaženi Miliša i učena gospođa iz Splita, koji su lelekali nad postrožavanjem pedagoških mjera, čime bi se nasilnike izbacilo iz škola? Nekako ne primjećujem da nude neka rješenja, ti vrli eksperti!
    Žalosno je kad roditelji moraju poduzimati ovakve mjere, ali, izgleda, to je u Hrvatskoj jedini način!
    Mene pritom savršeno ne zanima koji je uzrok ovakvog iščašenog ponašanja ovog derana, kao ni zdvajanja nad njegovom olovnom sudbinom. Predugo je ovo društvo na sve načine opravdavalo kaubojsko ponašanje učenika. Ako mali ima problema, neka se time pozabave stručnjaci, napose gore spomenutih dvoje, ali daleko od razreda i ostale djece!

  2. Bravo,gospodine Žukov-sve ste rekli baš tako kako treba napraviti.I to je jedino rješenje.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!