Prosvjetari će ipak dobiti plaće

(Danas.hr) Prosvjetarima će u prosincu biti normalno isplaćene plaće jer je Ministarstvo financija odobrilo danas Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) povećanje proračuna za 440 milijuna kuna, od čega 350 milijuna za plaće, a 90 milijuna za subvencionirani prijevoz učenika srednjih škola, doznaje Hina iz MZOS-a.

Ministar Mornar izjavio je jučer da prosinačke plaće prosvjetara nisu osigurane u MZOS-ovom proračunu, te se nada da će sredstva koja nedostaju biti osigurana rebalansom državnog proračuna.

“U proračunu MZOS-a nedostaje 445,2 milijuna kuna, uglavnom za plaće i prijevoz učenika. No, to nije novi problem jer se proračun u startu planira s nešto manjim iznosom za plaće, računajući na uštede”, odgovorili su iz Ministarstva na upit Hine.

To nije slučaj samo s MZOS-om, nego i s drugim ministarstvima i Ministarstvo financija vodi o tome računa, napominju iz MZOS-a.

MZOS je, dodaju, doista dijelom i uštedio, no očito ne dovoljno. “Treba znati da je dio troškova nastao i zbog izmjene pravilnika o normi učitelja koji je učitelje likovnog, glazbenog i tjelesnog odgoja stavio u povoljniji položaj nego što je to bilo u slučaju prethodnog pravilnika”, objašnjavaju iz Ministarstva.

U svakom slučaju, ističe MZOS, Vlada je pokazala da joj je stalo da resora znanosti, obrazovanja i sporta jer je Ministarstvo financija odobrilo povećanje proračuna MZOS-a za 440 milijuna kuna i to 350 milijuna za plaće, a 90 milijuna kuna za subvencionirani prijevoz učenika srednjih škola.

3 Comments

  1. Vlada je pokazala da joj je stalo. Na koji način je to pokazala!? Tako što će nam isplatit plaće!?
    Jadna na majka.

  2. Plaće u prosincu dobit ćemo samo zato jer su u prosincu predsjednički izbori!
    Nema smisla da gosponu Klavirčeku padne popularnost za koji postotni poen!
    Tako, u nas plaće profesora ovise o izborima, prihodi od turizma ovise o lijepom vremenu, razina serotonina ovisi o broju komada koje nacionalni loptači uvale Azerima!
    Valjda jedino što je u Hrvatskoj organizirano jest organizirani kriminal!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!