U splitskim školama se neće učiti kako je završio Drugi svjetski rat da ne izbiju nove podjele

(NEWSBAR) Ivo Baldasar smatra da još nije sazrelo vrijeme da učenici uče o kraju Drugog svjetskog rata kako ne bi uvrijedili članove Hrvatske čiste stranke prava i njihove obitelji

Splitski učenici od jeseni neće učiti o završetku Drugog svjetskog rata. Tako je odlučio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kako bi još više potakao jedinstvo naroda koji živi u Splitu. Baldasar je poslao prijedlog, a ministar Vedran Mornar prihvatio, tako da će posljednja stvar koja će biti spomenuta u udžbeniku iz povijesti biti bitka kod Kurska 1943. godine i neće se spominjati kapitulacija Italije.

– S obzirom na to da postoje različita tumačenja tih povijesnih događaja, moramo zauzeti kritičku distancu prema tome. Ne možemo srljati u mitove i legende i tako krivotvoriti povijest. Osim toga, u Splitu postoje ljudi drugih svjetonazora koje bi moglo povrijediti kada bi njihovo dijete u udžbeniku iz povijesti pročita da su u Drugom svjetskom ratu pobijedili antifašisti. – riječi su Ive Baldasara.

Također, Baldasar je najavio da će se promijeniti neke stvari u popularnoj seriji “Velo misto”. Moguće je da će neke epizode biti skraćene, a psovke i veličanje komunista izbačeno.

– Nema potrebe da se uči posljednjih sedamdesetak godina povijesti. Njemačka je dominirala onda, Njemačka dominira i sada. Podržavam gradonačelnika Baldasara. On je pravi primjer kako se i komunisti mogu preobratiti i agitirati za pravu stvar. – rekao je Luka Podrug iz HČSP-a.

 

 

1 Comment

  1. Ova parodija, nažalost, i nije tako daleko od istine.
    Jer, spomenuti u ovom članku ionako smatraju kako je povijest njihova konkubina koju mogu jahati kako i kad im paše. Mišljenja sam kako oni uopće i ne znaju tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, jer, po njima, očigledno, taj rat i danas traje!
    Samo, za ime svijeta, nemojte da zadnje što će djeca učiti bude bitka kod Kurska! Ta znamo tko je tamo pobijedio!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!