Vlahušić: Zašto u školama ljeti ne bi bili hosteli?

(Slobodna Dalmacija) Gradonačelnik Andro Vlahušić i direktorica DURA-e Andrea Novaković obišli su novouređene prostorije u bivšoj zgradi SDK-a na Pilama, gdje se i nalazi sjedište Dubrovačke razvojne agencije. Prostorije koje nisu zauzete idu u natječaj, a gradonačelnik poziva sve zainteresirane Dubrovčane koji žele raditi da se jave na natječaj.

Vlahušićeva je želja da gradski prostori budu i prostori javnog života. Zbog toga se ne prodaje ništa, nego iznajmljuje, a cilj je i kupiti sve ljetnikovce, kako bi bili u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Kada je jedan od djelatnika u zgradi SDK kazao kako se mladima teško zaposliti, gradonačelnik je kazao da svatko tko ima ideju i dođe do nas dobit će kancelariju, apartman od 40 kvadrata i obrok od 10 kuna.

– Dubrovnik je skup grad. Smještaj se može osigurati u hotelu Stadion, a prehrana u pučkoj kuhinji, odnosno restoranu hotela Gruž. Ne možemo im osigurati Hilton, ali normalan smještaj možemo. Prostora za rad itekako ima, kazao je Andro Vlahušić misleći na Lazarete, ‘Kabogu’.

Gradonačelnik je iznio još ideja.

Zašto u školama ljeti ne bi bio hostel, ionako su prazne od 15. lipnja do početka rujna. U njih bi se mogli postaviti kreveti na kat koji koštaju tisuću kuna i sada bi ovdje mogle ljetovati obitelji iz Gunje besplatno, znate kako bi oni bili sretni. Ovo je grad enormnih mogućnosti, samo treba malo razmišljanja. Moramo izaći iz svojih boksova u glavama, odšarafimo glave, poručio je Vlahušić.

A. V. / DUBROVAČKI VJESNIK

4 Comments

  1. A pameti u gospara!!!
    A što ne dili svoje, oli će posli u šporko dica ili će gospar sa sinom to bilit!

  2. “ionako su prazne od 15. lipnja do početka rujna.”

    Nakon Zagreba i Splita, evo i u Dubrovniku Bandićkeruma. Majke mi, ako budem imao vremena, pokrenut ću rubriku Greatest Shits…

  3. A da cijenjenom gradonačelniku netko spava na luftiću u uredu dok je on na godišnjem? Mislim, ionako ga nema, pa da je i tjedan dana, eto iskorištene još jedne enormne mogućnosti…

  4. Sposobnost hrvatskih feudalaca da lupetaju nadilazi granice mogućega. Ipak, oni ulažu nadljudske napore, i sasvim solidno im uspijeva!
    Zašto u Hrvatskom saboru, recimo, ne bi otvorili kakvu bolnicu, ionako je prazan veći dio godine? Ili lanac mesnica?
    Tko će obiteljima iz Gunje, koje su ostale bez svega, platiti put do Dubrovnika? Što će tamo jesti? Gdje će u Gradu naći plažu na koju se ne naplaćuje upad, iako je more, valjda, vlasništvo svih nas?
    No, valjani je gradonačelnik ipak završio bravurozno – odšarafimo glave! Genijalno!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!