Povlači se novi Pravilnik o normi?

Prenosimo priopćenje:

U utorak, 15. srpnja predstavnici Preporoda bili su na primanju kod novog ministra Vedrana Mornara. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministra, Sabina Glasovac.

Razgovaralo se o gorućim problemima u sustavu obrazovanja, naročito o problemima s organizacijskim viškom koje će izazvati novi Pravilnik o normi u osnovnoj školi.

Ministar je pokazao razumijevanje za ovo pitanje te je dogovoreno osnivanje radne skupine za izmjene Pravilnika po hitnom postupku. Predstavnik Preporoda u radnoj skupini je Sebastijan Troskot, voditelj Područnog ureda u Splitu. Radna skupina se sastala već sutradan, u srijedu, 16. 07. Naši prijedlozi izmjena idu u smjeru vraćanja prava i sati iz članka 80. bivšeg Kolektivnog ugovora za osnovne škole čime bi se omogućilo učiteljima odgojnih predmeta koji su najviše pogođeni sadašnjim Pravilnikom (likovna, glazbena, tehnička i tjelesna i zdravstvena kultura) da i dalje sačuvaju svoje satnice te ne budu proglašeni organizacijskim viškom.

4 Comments

  1. Nisu problem samo ti predmeti, problem su i ostali. U pojedinim školama hrpa ljudi gubi sate jer se neki razredi nisu uspjeli oformiti, dok recimo u nekim usmjerenjima neće biti dva paralelna razreda već samo 1.

  2. Pravilnik se ne povlači, već ide na remont – slijede mu dorade i izmjene.
    Tako to bude kad se posla primi Preporod, onda se čovjek i može nečemu nadati. Za svaki slučaj, u pregovorima sudjeluje i ekipa iz SHU, ako se išta može upropastiti, oni su spremni!

  3. Niti jedan od sindikata nije niti spomenuo normu za satničare, može li se i za školu sa 16 razreda PN-e baš sav taj posao odraditi za taj predviđeni 1 sat… Malo nas je, pa nismo zanimljivi niti bitni. Ne vidim baš da se i likovnjaci otimaju za 1 sat satničarsva, niti itko drugi… Glavno da sindikalni povjerenik dobiva 3 sata za taj silni posao, to su osigurali.

  4. Prvi put komentiram nešto na webu jer ću eksplodirati od nebuloza i nelogičnosti u društvu i školi!!!
    Citiram “učiteljima odgojnih predmeta koji su najviše pogođeni sadašnjim Pravilnikom (likovna, glazbena, tehnička i tjelesna i zdravstvena kultura” – a gdje smo mi učitelji informatike!!!!!!!!!!!!!!! svake godine se bojimo za normu, izborni smo predmet iako nam je obećavano već godinama da ćemo biti obvezan predmet, a tako i piše u Nacionalnom okvirnom kurikulumu(informatika pismenost, odnosno digitalna pismenost, uz materinji jezik te poznavanje stranog jezika kao osnova). Uostalom, još čuvam mail našeg bivšeg ministra Jovanovića u kojem nam to i obećava!!! A upravo suprotno u praksi!!! Izborni predmet, u normu nam ne ulaze izvannastavne aktivnosti koje su također po mom mišljenju neposredan rad s djecom!!! ne znam samo kako su osmislili pripremanje nadarenih učenika za natjecanje – kakva saznanja Vi imate??!!!A tek e-upisi!!!Do 18.07. su mi roditelji doslovno zvonili na vrata doma jer su gubili zaporke!!!! dok su druge kolegice bile nedostupne!!! A web – stranica škole, HUSO, dopisi, obrasci, mailovi, popravci računala i inih aparata, izrada projeknih dokumentacija, tralala i na kraju E-MATICA – famozan 1 sat tjedno za škole do 20 odjeljenja koje nam planiraju dati ove godine!!!!
    Uz dužno poštovanje svih kolegica i kolega, osobno mislim da je krajnje vrijeme da se informatika uvede kao obvezan predmet, ali ionako svi misle da mogu raditi naš posao!!! Svake godine sve se informatizira u školama, a nositelji su informatičari koji bi trebali raditi sve više (e-matice, e-upisi,e-dnevnici i dr.), a ostati masovno ove godine bez punih normi!!! Hvala MZOS, SHU, Preporod i svim udrugama informatičara što šutite i dopuštate još jedno u nizu omalovažavanje, degradiranje učitelja informatike i u konačnici masovno smanjenje normi učitelja informatike.
    I da, obožavam svoj posao, ali što je previše je previše!!! Mea culpa na pravopisnim pogrješkama, emocije su uzavrele!!!!!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!