Jovanovićev nasljednik – Tko je novi ministar Vedran Mornar?

(Večernji list) Novi, prema našim informacijama, ministar obrazovanja je Vedran Mornar, bivši dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji je od početka uključen u provođenje državne mature. Prije četiri godine bio je kandidat za rektora Zagrebačkog sveučilišta.

Uspješno je surađivao s tri ministra obrazovanja – prof.dr. Draganom Primorcem koji ga je uključio u tim za provođenje državne mature, te njegovim nasljednikom Radovanom Fuchsom. Posebno dobru suradnju, prema informacijama upućenih, ostvario je sa, sada već odlazećim ministrom Željkom Jovanovićem. Ono što je mnoge iznenadilo u akademskim krugovima je da se Mornar odlučio prihvatiti ponuđeno mjesto ministra obrazovanja u trenutku kad mu je ostalo godinu i pol mandata. Sigurno je da u tako kratkom vremenu malo toga može učiniti.

Poznato je da se godinama zalaže za uvođenje male mature na kraju osnovnoškolskog obrazovanja i da uporno inzistira na promjenama koje bi naše učenike, posebice petnaestogodišnjake koji sudjeluju u PISA istraživanjima, približile rezultatski njihovim najuspješnijim vršnjacima. Inače, Mornar je rođen 1959. godine u Zagrebu gdje je s 22 godine diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu.

1 Comment

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!