Jedino u MZOS-u na veliki petak radili puno radno vrijeme. Kućama otišli tek nakon gableca.

(Index.hr) IAKO Veliki petak nije praznik mnogi su iskoristili lijepo vrijeme i ranije otišli s posla kako bi iskoristili produženi vikend koji je pred njima s obzirom da je ponedjeljak neradni dan. Priliku su iskoristili i oni koji rade u državnoj administraciji gdje nakon podneva gotovo nitko više nije radio.

Novinari RTL-a nazvali su Ministarstvo kulture i tražili da ih spoje s Uredom za odnose s javnošću. Evo koji su odgovor dobili: “Do 1 se radilo, glasnogovornica je otišla, mislim da ima još pet ljudi u Ministarstvu”.

Ministar Željko Jovanović naljutio se zbog pitanja o skraćenom radnom vremenu u njegovom resoru i produljenom vikendu.

“Ovo pitanje je toliko neozbiljno, toliko nekorektno i toliko besmisleno. Nećemo raditi skraćeno, mi ćemo raditi puno radno vrijeme”, izjavio je Jovanović. No, nije govorio istinu. Pozivom u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te na pitanje da ih spoje s glasnogovornicom novinari RTL-a dobili su odgovor s porte: “Danas se do 1 radilo pa ne znam da li ima nekoga.”

Skraćeno, do 13 sati, radilo se u ministarstvima gospodarstva, pomorstva, prometa i infrastrukture, kulture, obrazovanja i zaštite okoliša.

Ministar rada pohvalio se kako će odraditi skroz do 15 sati, a u Zavodu za zdravstveno osiguranje radilo se skraćeno, do podneva, a u Mirovinskom do 14 sati.

1 Comment

  1. A što reći?
    Ne zna čovjek prave li veću štetu kad su na radnim mjestima, ili kad ih nema…

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!