Za vrijeme nastave urušio se strop u Ekonomskoj školi

(24 sata) U predvorju srednje Ekonomsko turističke škole u Karlovcu u srijedu se oko 16 sati odlomio veliki komad stropa i zatrpao predvorje škole. Srećom, nitko od djece niti djelatnika škole nije stradao, a u trenutku pada stropa tek je započeo treći sat popodnevne nastave.

Komadi žbuke i trstike, koja se davno koristila u građenju sasuli su se u predvorje škole, na ulazu u zgradu gdje se nalazi i školska kantina. Na mjesto događaja odmah su pozvani vatrogasci i policija koji su ogradili predvorje, te provjerili statiku urušenog stropa, te nastavnicima pomagali evakuirati djecu.

-Bila sam na drugom katu. Nakon velikog odmora je tek počeo treći sat kada se začuo strašan prasak. Pomislila sam da je nesreća. Sišla sam i vidjela da se odlomio veliki komad stropa. Strašno. Djeca iz prizemlja su odmah izvedena iz učionica, a djeca na prvom i drugom katu su slijedili upute nastavnika i pričekali da vatrogasci provjere statiku podova. Djeca su bila uplašena, ali mirna i poslušna. Nakon provjere, nastavnici i vatrogasci su ih evakuirali na izlaze za evakuacije. Djeca nisu paničarila. Najgore je bilo ženi u kantini kojoj se strop sasuo pred očima. Srećom niti ona niti nitko nije ozlijeđen – govori Katica Stavljenić (63), školska čistačica koja već dvadesetak godina brine o čistoći škole dodajući da nije primijetila nikakve neobične promjene na stropu koje bi ukazale na njegovo urušavanje.

Nakon urušavanja stropa 250 učenika je evakuirano iz zgrade, te je nastava odgođena do daljnjega. Ravnateljica škole Lidija Mikšić je kazala da nastave za svih petstotinjak učenika neće biti niti sutra, a za dalje će se konzultirati sa stručnjacima. Školski djelatnici i ravnateljica šokirani su događajem koji je sve iznenadio jer je škola uredno održavana, a nedavno je i obnovljena, no svjesni su da se radi o starijoj gradnji.

– Škola je otvorena 1959. godine. Posljednji put je obnavljana 2007. godine preko tadašnjeg Ministarstva obnove i razvoja. Tada se sve renoviralo, mijenjala se stolarija i uređivali zidovi i podovi. Ovo je šokantno i sve nas je iznenadilo. O događaju smo obavijestili nadležne, no prvo što moramo jest kontaktirati inženjere za statiku da provjere statiku svih stropova i podova škole. Nastave sutra nema, a za dalje ćemo čekati nalaze statičara, da li je škola za uporabu ili nije – kazala je vidno šokirana ravnateljica Lidija Mikšić, dodajući da je najvažnije da nitko nije stradao.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!