U školu ušli kroz prozor: Nadzorne kamere otkrile petero mladih vandala

(Novi list) Bond nije odradio posao za koji je plaćen, jer znamo da su u centrali zaprimili poziv u nedjelju u 23 sata, ali nisu reagirali. U dvije prostorije bilo je upaljeno svjetlo, a potvrdu za to smo dobili kad smo uključili struju, jer su se u uredu ravnateljice i u računovodstvu upalila svjetla, kaže ravnateljica Irena Margan

Učenici Osnovne škole »Pećine«, koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak bila poprište višesatne devastacije još uvijek nepoznatih počinitelja, na nastavu bi se mogli vratiti u četvrtak.

Za sada je iz snimki nadzornih kamera poznato da je petero mlađih počinitelja, među kojima je bila i jedna djevojka, kasno navečer u nedjelju ušlo u školu kroz prozor učionice likovnog odgoja u prizemlju te su započeli svoj pohod po školskim prostorijama, a najveće je iživljavanje pretrpio ured ravnateljice koji je u potpunosti devastiran i prekriven pjenom za gašenje požara.

Međutim, najveća je šteta nastala upravo zbog otvaranja hidranta iz kojeg je najvjerojatnije tijekom cijele noći istjecala voda koja je poplavila ne samo prvi kat već i prizemlje i suteren. Posljedica svega toga oštećeni su plafoni, kao i parketi u nekoliko učionica, a zbog natopljenih instalacija škola ima problema s električnom energijom.

Ono što je najžalosnije, kaže ravnateljica, činjenica je da je šteta mogla biti daleko manja da su djelatnici zaštitarske tvrtke Bond reagirali na dojavu i spriječili počinitelje.

– Bond nije odradio posao za koji je plaćen, jer znamo da su u centrali zaprimili poziv u nedjelju u 23 sata, ali nisu reagirali. Bond unatoč dojavi nije poslao ophodnju. Da su reagirali kako treba, možda bi moj ured bio pošprican pjenom za gašenje požara i eventualno bi nešto bilo razbijeno, ali sigurno ne bi bila poplavljena cijela zgrada i šteta ne bi bila ovako velika, a učenici bi normalno cijeli tjedan išli na nastavu. Još uvijek ne znamo kolika je šteta, ali rekli su nam da će se raditi o milijunima. Veći dio štete pokrit će se iz osiguranja, ali ni osiguranje nam neće sve nadoknaditi. Tražit ćemo od Bonda da sudjeluje u pokrivanju troškova, a ne učine li to, tužit ćemo ih. Spremni smo ići do kraja, kaže Margan, dodajući kako će škola raskinuti ugovor s Bondom, jer ih smatra direktno odgovornim za ekstremnu štetu, ravnateljica najavljuje angažiranje druge zaštitarske tvrtke.

Autor: Ingrid Šestan Kučić

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!