U noćnom divljanju uništena gotovo cijela zgrada OŠ Pećine

(Novi list) Razbijanje i uništavanje vandali su završili uključivanjem hidranta na prvom katu. Poplavljeni su prvi kat, prizemlje te suteren zbog čega do daljnjega nastave neće biti

Osnovna škola Pećine u noći s nedjelje na ponedjeljak našla se na neviđenoj meti vandala koji su školu u samo nekoliko sati doveli u stanje nemogućnosti korištenja i pretvorili je u prizor iz horor filma.
Nepoznati su počinitelji u zgradu ušli preko prozora učionice za likovni odgoj u prizemlju, a svoj su pohod školskim prostorijama završili uključivanjem hidranta na prvom katu škole.
Koliko je dugo hidrant bio uključen nije poznato, no sudeći prema stanju u kojem su djelatnici škole danas ujutro zatekli zgradu očito se radilo o višesatnom istjecanju vode koja je poplavila prvi kat, prizemlje te suteren škole.

Rezultat divlje noćne zabave potpuno je poplavljena i uništena zgrada zbog čega učenici OŠ Pećine do daljnjega neće imati nastavu.
Zbog natopljenih instalacija škola je bez struje, a iako će se prava šteta tek utvrditi, jer radi velike količine vode očekuje se i podizanje parketa, već je danas ujutro bilo jasno da se radi o velikoj šteti čiji su prvi rezultati bili otpadanje stropova i curenje vode na sve strane unatoč tome što je hidrant zatvoren već u 6 ujutro.

Nepoznati gosti pećinske škole počinili su još cijeli niz nepodopština po školskim prostorijama i hodnicima. Najveće iživljavanje pretrpio je ured ravnateljice…

Autor: Ingrid Šestan Kučić

1 Comment

  1. Nadajmo se da će počinitelji biti drastično kažnjeni, a ne samo nekakvim “razgovorom” i kojekakvim opomenama i sl.
    Vandali vide da mogu što hoće. Današnje škole su mjesta vandalizma. Ma da se njih za neprihvatljive oblike ponašanja u školi kažnjava, bilo bi znatno drugačije.
    “Male stvari” povlače veće.
    Vide da mogu što hoće pa zašto ne bi..
    Nije mi jasno zašto je udruga nast.org. odustala od traženja strožih pedagoških mjera. Bili su s oko 7000 potpisa na dobrom putu, a i javnost je vidjela što se radi u našim školama no nikom ništa.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!