“Nema papira, nema tonera, za kredu u boji se ne sjećam kako to izgleda”

(Index.hr) Nakion što su se iz MZOS-a pohvalili kako ulažu u infrastrukturu i opremu škola, iz Udruge nastavnici.org pozvali su kolege na pripremu božićne čestitke ministru. Pozivaju sve koji imaju primjere kako ministarstvo “ulaže” u opremu i infrastrukturu njihove škole da to fotografiraju te pošalju na njihov mail udruga@nastavnici.org. “Složit ćemo božićni kolaž za ministra”, poručuju.

Fotografije možete slati i na Indexov mail foto@index.hr, obavezno navedite ime škole i mjesto u kojem se nalazi.

“Djeca moraju sama donositi wc papir”

“Ma kakvi tableti i e-Dnevnici, nema ni fotokopirnog papira, ni za fax papira, djeca sama moraju donositi sebi wc papir, nema tonera za kopirni, za kredu u boji se ne sjećam kako to izgleda”, komentirao je jedan od nastavnika na Facebooku.

“U našoj učionici drveni pod, daske od prije 60-tak g.,temperatura u hodniku škole 15 stupnjeva, nema zbornice, učenica 4. razreda ima nastavu glazbenog i talijanskog jezika u tom istom hodniku, a kad je i hladnije ima skupa s mojim učenicima”, dodaje jedna nastavnica.

Osim što im smeta samohvala državnih službenika i samog ministra, pitaju se i kad će dobiti plaću te koja sve prava će im ukinuti na današnjoj sjednici vlade.

Naime, Vlada će na sjednici najaviti i ukidanje granskih kolektivnih ugovora za 90 tisuća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama te znanosti. Nakon pola godine, kako tvrdi, bezuspješnih pregovora, ministar Željko Jovanović u dogovor sa sindikatima, čini se, više ne vjeruje.

”Ako mirenje ne uspije, raskid i izrada potpuno novih kolektivnih ugovora koji će biti jednako kvalitetni, ali na način da se prilagode ekonomskoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj”, poručio je Jovanović. U sindikatu učitelja zbog ministrove najave nisu isključili ni mogućnost štrajka, poručio je početkom tjedna v.d. predsjednika sindikata Vladimir Milošević.

”Kako je Vlada beskompromisno udarila po nama, Sindikat hrvatskih učitelja će od sada odgovarati na isti način. Poduzet ćemo sve što je u našoj moći sukladno zakonskim propisima da ih zaustavimo”, zaprijetio je Milošević.

Podsjetimo, nastavnici ovaj mjesec neće dobiti niti putne troškove niti će im biti isplaćeni prekovremeni, a sve zbog toga što je Ministarstvo ostalo bez novca!

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!