Dina: Strop mi je pao na leđa!; Učiteljica Ružica: Curice su se zagrlile i plakale

(Slobodna Dalmacija) Stvarno smo se pripali! Kad je strop počeo padati, počeli smo se skrivati ispod klupa i bježati iz razreda! Mislili smo da je potres! – prepričale su nam jučer Maja Nakić, Lucija Džiko i Hana Modrić, učenice VI. c s Pujanki, koje je u srijedu samo puka sreća spasila od težih posljedica prilikom pada dijela stropa u školi na Dobrom, u kojoj gostuju dok se njihova obnavlja.

Četvero učenika je u toj nesreći lakše ozlijeđeno, a od svih je najgore prošla Dina Mladinić, koja je sjedila u prvoj klupi u srednjem redu kada se sve dogodilo.

– Prepala sam se. Komad stropa ozlijedio mi je ruku i leđa. Ruka me boli i sada, nisam je jedno vrijeme uopće mogla micati, a na leđima imam modricu – kazala nam je Dina dok je s prijateljicama iz razreda čekala učiteljice s kojima su djeca, kako je i najavljeno, jučer oko 14.15 krenula u posjet muzejima.

Oko male pet doktora

Posebno stresno u srijedu navečer bilo je Dinoj mami Zorici Kaštelan.

-Ona je mene prva zvala oko 19 sati i rekla mi: “Mama, nemoj se brinuti, urušio se strop u učionici, samo me malo udarilo po ruci, nije mi ništa.

” Ja sam potom nazvala razrednicu i pitala je trebam li dolaziti, no ona mi je rekla da nema potrebe za tim i da je sve u redu. Nakon deset minuta zovu me iz policije da mi je mala na Hitnoj. Ne trebam vam govoriti kakva san došla onamo, gdje je oko Dine bilo pet doktora.

Ruka joj je bila nateknuta i plava, zato sam se naljutila kad je dogradonačelnik Goran Kovačević rekao da je djeci samo pala prašina u oči – u dahu nam je ispričala mama Zorica. Čini joj se da je njezina Dina cijelu situaciju najbolje psihički primila u odnosu na ostalu djecu iz razreda, ali zato je zabrinuta za mlađu kćer, koja privremeno pohađa nastavu na Visokoj.

Za dlaku izbjegla…

-Mlađa mi je plakala cilu noć kad je vidila šta se sestri dogodilo. Rekla mi je da neće ići u školu, da se ne bi i njoj srušio strop. Jedva sam je odvela u školu – povjerila nam se Zorica, koja je provela besanu noć nakon događaja. Šok je doživjela je i Ružica Amižić, vjeroučiteljica i razrednica VI. c razreda, koja je za dlaku izbjegla teže ozljede.

-Urušavanje stropa dogodilo se za vrijeme 5. sata. Ja sam stajala na nogama i u jednom trenutku je nestalo struje, velika neonska svjetiljka počela se ljuljati i onda se veliki komad stropa srušio točno na moju klupu i na prvu klupu u srednjem redu, koje su spojene. Djeca su počela vrištati i plakati, tako da smo odmah svi izišli van, a kolege su nam odmah priskočili u pomoć. Cure su stajale u grupicama i zagrljene plakale – priča nam potresena Ružica, koja je zbog stresa i šoka otvorila bolovanje.

I roditelji i nastavnici slažu se u jednom – treba se ubrzati dovršetak gradnje aneksa OŠ Pujanki, jer je već svima dosta podstanarstva djece koje traje već treću godinu po drugim školama. Vrijeme je, kažu, da ova priča – napokon završi.

 

nikolina lulić
snimio Nikola Vilić / Cropix

 

Zaključano do kraja polugodišta!

•• Prema posljednjim informacijama koje je jučer kasno popodne dobio gradonačelnik Ivo Baldasar i iznio ih na Gradskom vijeću, dio osnovne škole “Dobri” bit će zatvoren do kraja polugodišta!

– Moramo pronaći rješenja za učenike koji su ostali bez svojih učionica – kazao je splitski gradonačelnik

1 Comment

  1. „…dio osnovne škole “Dobri” bit će zatvoren do kraja polugodišta!“

    Polako, vrag odnija prišu. Ima učionica, ako ne u Splitu, može u Kaštelima ili Trogiru.

    Neka se djeca uče mobilnosti – to je sad u trendu.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!