Izudarao učiteljicu i njezinu djecu jer je htio da mu kćer padne razred! Neviđena brutalnost u Vrgorcu

(Jutarnji list) Bizaran, dosad nezabilježen slučaj brutalnosti roditelja nad nastavnicima dogodio se danas u Vrgorcu, gdje je pomahnitali 41-godišnjak u prostorijama Osnovne škole Vrgorac fizički napao učiteljicu jer je htio da njegova kćer – padne 8.razred. Razlog za to je jednostavan – djevojčica nije imala dovoljno bodova za upis u srednju ekonomsku, a otac je smatrao da bi, ako padne razred, iduće godine mogla biti učenica osnovne škole u Ljubuškom, gdje inače i živi, “popraviti se” i sakupiti bodova koliko joj nedostaje za upis.

Riječ je inače o bivšem policajcu koji je navodno i prije znao izazivati incidente, a prema navodima portala nastavnici.org, čak je nezadovoljan ocjenama svoje kćeri dolazio i na kućna vrata danas napadnute učiteljice, no lokalna policija nije reagirala. I ovoga puta trebalo im je, navodno, oko dvadesetak minuta da dođu na intervenciju.

Dotad je muškarac već udario učiteljicu, inače samohranu majku koja je na posao dovela i svoje dvoje maloljetne djece. Mališani su morali svjedočiti drami.

Muškarac je istrgnuo kćerinu svjedodžbu iz ruke pedagoginje, iskidao ju i porazbacao sve ormare u prostorijiu, a na izlazu iz škole u knjižnici je napao i nastavnicu. nekoliko ju je puta ošamario, a kada su pred njega stali nejzini sinovi, dječaci u dobi od 10 i 11 godina, jednog od njih je također udario.

Kako nije uspio postići ono što je htio, muškarac se dao u bijeg. Radi se o čovjeku koji uz hrvatsko ima i državljanstvo BiH, pa je naumio pobjeći preko granice, no sustignut je prije nego što je napustio Hrvatsku i sproveden na kriminalističko istraživanje.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta zgranuti su slučajem. Od početka su u kontaktu s ravnateljem škole, koji se u trenutku incidenta nalazio na sastanku u Splitu. Nadaju se da će policija poduzeti potrebne korake kako bi se evidentiranom nasilniku konačno stalo na put.

Tomislav Kukec/JL

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!