Sindikat “Preporod” NE sudjeluje u štrajku 5. lipnja

Glavno vijeće Sindikata 28. svibnja je odlučilo da Sindikat Preporod neće sudjelovati u štrajku najavljenom za 5. lipnja. Kako se kaže u obrazloženju, “U donošenju ove odluke članovi Glavnog vijeća su uvažili činjenicu slabog interesa našega članstva za sudjelovanjem u štrajku. Spremnost od samo 38% ukupnog članstva za sudjelovanjem u predstojećem štrajku ne jamči efikasan pritisak na Vladu Republike Hrvatske.”

Puni tekst priopćenja s obrazloženjem možete pročitati ovdje.

1 Comment

  1. Nameće se pitanje zašto članovi Preporoda koji su do sada u velikom broju sudjelovali u svim štrajkovima iskazuju slab interes da sudjeluju i u ovom štrajku. Razloga je sigurno više. No to nikako ne znači da su u Preporodu zadovoljni trenutnom situacijom i da misle da nema razloga za štrajk. Ovo nije pretpostavka već činjenica koju potvrđuje javno iskazivanje nezadovoljstva, a posebno radom ministra Jovanovića. Dakle posrijedi su neki drugi razlozi, a tu bi prije svega razloge trebalo tražiti u organizaciji štrajka. Možda je predstavnik srednjoškolskog sindikata ponosan što mu je pripala čast da u štrajk prvi krenu njegovi članovi, odnosno srednje škole (pretpostavljam da prema planu prvi dan u štrajku sudjeluju samo srednje škole ), ali pitanje je da li se to dopada i samim članovima. Ja bih bio puno zadovoljniji da se ta čast prepusti Ribiću, a mi srednje škole da budemo na začelju i u štrajk se uključimo treći dan. Pitanje je koliko je od tih 11 sindikata javnih službi stvarno i službeno najavilo štrajk. Sjetimo se slične situacije iz 2009. godine. Jedan moj prijatelj rekao je kako jako voli grupni seks jer tu može zabušavati. Da, nekima jako odgovara i grupni štrajk iz istog razloga.
    Osobno ne želim sudjelovati u štrajku kojem je na čelu Ribić jer mi je dovoljno što me jednom izigrao (2006.), a kaže se da se pametnog može jednom prevariti.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!