Karić: Nema mature u petak jer 16. gimnazija ide na izlet!

(Index.hr) Zagrebačka 16-ta gimnazija neće održati ispit iz hrvatskog jezika za Državnu maturu, potvrdio nam je to Nijaz Karić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Naime, kako nam je pojasnio, profesori su već prije, u subotu, odradili taj dan, “spojili” praznik s vikendom i uplatili ferijalni izlet.

“Ne mislimo od toga odustati. Što se nas tiče u petak neće biti ispita iz hrvatskoj jezika”, rekao je Karić.

Podsjetimo, nakokn što je otkriven skandal na Državnoj maturi, kada su učenicima u Senju, Đakovu i Splitu umjesto eseja podijeljeni ispiti iz hrvatskog jezika, taj je ispit prebačen za petak.

“Sukladno ovlastima propisanim Pravilnikom o polaganju državne mature v. d. ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić donijela je odluku o novome vremenu održavanja drugoga dijela ispita. Ispit će se održati 31. svibnja 2013. u 14.00 sati”, stoji u službenoj obavijesti Nacionalnog centra. No, što se dijela Zagreba tiče ni tog dana se neće moći održati ispit iz hrvatskog jezika.

1 Comment

  1. “Ispitno povjerenstvo, ispitni koordinador i ravnateljica u četvrtak 30. svibnja 2013. pričekat će ispitne materijale i pripremiti ih za petak. Škola nije organizirala sindikalni, odnosno ferijalni izlet. Gospodin Karić glavni tajnik NZSŠH nije ovlašten da daje izjave u ime ravnateljice Škole Zagrebačke XVI. gimnazije”, kazala je ravnateljica te Gimnazije Nina Karković koja nam je nakon objave članka poslala reagiranje. (index.hr)

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!