Jovanovićev pucanj u prazno. Treći put.

(Index.hr) MINISTAR Željko Jovanović bori se na mnogim frontovima. Uvodi red u škole, znanstvene institute, ratuje s nogometnom mafijom, ali najčešće puca u prazno. Ustavni sud danas je zabranio famozni zdravstveni odgoj u školama, ali ne zato što isti ne podržava. Situacija je upravo suprotna, iščitava se iz odluke, ali sud traži da se sadržaj zakona pripremi u skladu s procedurom. Naime, Jovanovićeva služba nije se pri donošenju zakona savjetovala s roditeljskim udrugama, a odluka o donošenju nije objavljena u Narodnim novinama. Veliki je to gaf Jovanovićevog ministarstva i nije prvi put!

Možete li zamisliti da ministar koji je već u kampanji za tu funkciju najavio obračun s kriminalom u nogometu, potom iz Zakona o sportu izbrisao stavak 3. članka 13. koji je zabranjivao pristup sportu onima protiv kojih se vode postupci za ozbiljni kriminal? Time je zapravo svima onima protiv kojih se vode kazneni postupci zbog korupcije i gospodarskog kriminala otvorio vrata upravih i nadzornih odbora klubova. Tako se i na posao predsjednika RNK Split vratio Slaven Žužul, suvlasnik tvrtke Skladgradnja, osumnjičen za financijske malverzacije na štetu države. Zakon je pisala Sara Butorac, a na prijedlog Siniše Petrovića, prijatelja i savjetnika premijera Zorana Milanovića, koji je vodio računa o zakonitosti i na famoznoj HNS-ovoj izbornoj Skupštini u Westinu, čiji je rasplet dostojan udžbenika kaznenog prava.

Gaf za gafom

Još jedan nevjerojatan gaf Jovanovićeve pravne službe uslijedio je prilikom natječaja za sportske inspektore od kojih se očekuje da uvedu red u sportske udruge. Naime, Jovanović je za predsjednika Komisije za provedbu natječaja postavio svog pomoćnika Petra Skansija koji prema zakonu kao državni dužnosnik ne bi smio biti ni član, a kamoli predsjednik komisije, a za to nema ni potrebne kvalifikacije. Prema uredbama o raspisivanju javnog natječaja u državnoj službi Komisija kojom je predsjedao Skansi nije bila sastavljena sukladno uredbama, jer se članovi izričito imenuju iz reda službenika koji imaju potrebno obrazovanje i znanje u svezi s poslovima radnog mjesta koje se popunjava.

Petar Skansi završio je srednju pomorsku školu i bez obzira na njegove sportske uspjehe, nije mogao postati predsjednik Komisije za provedbu natječaja koji je ponovljen nakon žalbe jednog od kandidata.

Da groteska bude potpuna, Skansijev životopis jasno je istaknut i na webu MZOS-a, a cijeli natječaj nadgledalo je i Ministarstvo uprave.

Jovanović manijakalno želi uvesti red, ali sada je jasno odakle mora krenuti. On ili netko drugi .

Dea Redžić

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!