Jovanović: Bitno je da su djeca zbrinuta

(Večernji list) Ministar obrazovanja Željko Jovanović kazao je danas nakon znanstvenog skupa “Ekonomsko obrazovanje jučer, danas, sutra” na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu da se djeci ne može reći da ne idu u školu te da je njemu jedino bitno da su zbrinuta. Referirao se tako na štrajk prosvjetara i njihove apele roditeljima da djecu ne šalju u školu. Podatke o štrajkašima, kazao je, neće skupljati, već propisi o štrajku nalažu da se napravi evidencija štrajkaša kako bi se znalo kome smanjiti plaće.

Na skupu je rekao da je unatoč teškoćama i proračunu obrazovanje na prvom mjestu, dok je potpredsjednik Vlade Branko Grčić isto ponovio uime premijera.

– To je prioritet iako tako ne izgleda u proračunu. Napori kojima Vlada nastoji osigurati novac za besplatno studiranje pokazuje da obrazovanju nastoji dati prioritet. Ekonomska je znanost u ozbiljnoj krizi, nemamo rješenje za krizu u svijetu, Europi, nisam siguran da se rješenje nazire. Štednja se pojavljuje kao imperativ, a mi moramo sačuvati ljude, znanstvene novake, osigurati budućnost – kazao je Grčić koji se kolegama s Ekonomskog fakulteta potužio da “žali što nije sada s njima jer mu je bilo ugodnije i lakše nego sada”.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!