Otvoreno pismo Ž. Stipića premijeru Milanoviću

(HRT) Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić pozvao je premijera Zorana Milanovića u otvorenom pismu da se osobno zauzme za povlačenje Vladina zaključka od 19. srpnja kojim se predlaže prestanak isplate uvećanja koeficijenata za učitelje i nastavnike u osnovnom i srednjem školstvu.

Stipić poziva premijera Milanovića da pridonese uspješnom završetku pregovora Vlade i sindikata javnih službi i, makar i simbolički, učiteljima i nastavnicima pošalje jasnu poruku koliko Vlada cijeni njihov rad.

Obračun i isplata plaća za rujan, piše Stipić, razotkrit će sve slabe strane Vladina zaključka. Tim je zaključkom, smatra Stipić, Vlada selektivno kaznila osnovnoškolske učitelje i srednjoškolske nastavnike zbog neuspjeha kolektivnih pregovora za Temeljni kolektivni ugovor u javnim službama.

Kako će naskoro, na temelju novog zakona o reprezentativnosti, ionako sasvim izvjesno doći do rješenja koje će u sebi sadržavati i vraćanje učiteljskih i nastavničkih plaća na razinu uspostavljenu prije povlačenja iz primjene sporne uredbe, pozivam Vas, g. Milanoviću, da Vaša Vlada povuče zaključak od 19. srpnja i tako ne dopusti smanjenje učiteljskih i nastavničkih plaća do donošenja dodataka I. Temeljnom kolektivnom ugovoru, ističe Stipić u otvorenom pismu.

Unatoč životu i radu u posvemašnjoj oskudici, učitelje i nastavnike, čak i više od neimaštine, pogađa nepravda, dodao je te istaknuo da je ona nanesena desecima tisuća onih koji su odgajali i obrazovali vaše roditelje, koji su odgajali i obrazovali vas, koji odgajaju i obrazuju vašu djecu.

Dan učitelja obilježava se 5. listopada.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!