Jovanović rasplakao kaštelanske učenike: “Morate upisati trogodišnja zanimanja”

(Index.hr) Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović došao je u srednju školu braće Radić u Kaštel Štafiliću gdje je ravnatelj Petar Vrbanić jutros pozvao 42 učenika koji nisu prešli bodovni prag da ostanu na nastavi. Jovanović, koji je ravnatelju ranije zabranio upis te djece u školu, sad im je poručio da ne mogu ostati nego da moraju upisati trogodišnja zanimanja. Dio učenika je u suzama napustio prostorije, a Jovanović je ostao na sastanku s roditeljima i ravnateljem.

Ranije je ravnatelj kaštelanske Srednje škole “Braće Radić” obećao roditeljima i neupisanim učenicima da će s “99 posto” sigurnosti riješiti nastalu situaciju. Podsjetimo, Ministarstvo obrazovanja je odbilo upisati 42 učenika u četverogodišnji program zato što nisu imali uvjete propisane zakonima, odnosno minimalnih 36 bodova. Ravnatelj Petar Vrbanić je danas u emotivnom govoru sve učenike pozvao na nastavu, a od ministra Željka Jovanovića zatražio ostavku, piše HRT.

Ravnatelj optužio Jovanovića da mu djeca nisu na prvom mjestu

Vrbanić smatra da Jovanović nije shvatio situaciju i da mu djeca nisu na prvom mjestu te da je “vrlo tvrd u svojim stajalištima”. Djeca su prije dolaska Jovanovića bili u jednoj učionici s nastavnikom kako ne bi stajali pred školom. Roditelji su kazali da neće odustati od upisa i svaki dan će djecu slati u školu.

Još prošlog tjedna je ministar Željko Jovanović rekao da su stvoreni uvjeti za smjenu ravnatelja i školskog odbora zbog nezakonitog upisivanja učenika. I prošlih godina su se učenici upisivali u poljoprivredna zanimanja iako nisu imali dovoljno bodova.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!