Škola u svim županijama počinje u ponedjeljak

(T-portal) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je danas kako nastava u svim školama u Hrvatskoj, uključujući i većinu osnovnih i srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji, počinje 3. rujna

Izuzetak na području Splitsko-dalmatinske županije su osnovne škole ‘Hvar’ i ‘Jelsa’, kojima je Ministarstvo, na prijedlog Ureda državne uprave, odobrilo odgodu početka nastave zbog turističke sezone. Početak nastave odgodit će se i u Dental centru Marušić te Osnovnoj školi dr. Fra Karlo Balić u Šestanovcu zbog radova. U tim školama nastava će započeti 10. rujna.

Naime, Ministarstvo je danas poslijepodne zaprimilo mišljenje Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije u kojemu se navodi kako taj Ured smatra da su ‘razlozi zbog kojih se traži odgoda početka školske godine za 10. rujna 2012. neopravdani’.

U dopisu koji je potpisao voditelj Službe za društvene djelatnosti dipl. ing. Neven Ćurković navodi se kako je Ured u stalnom kontaktu s Državnim hidrometeorološkim zavodom te da imaju ‘informaciju kako će s početkom sljedećeg tjedna temperature zraka pasti te ne bi trebalo biti problema za normalno izvođenje nastave u školama na području Županije’.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!