‘Kći mi ne ide u školu jer je zlostavlja nasilan učenik’

(Danas.hr) ‘Došla je kući u suzama, u šoku, u strahu’, riječi su kojima je Goran B. opisao kako se njegova kći slomila nakon prijetnji razrednog kolege. Od tog dana, pa sad već treći tjedan, ne ide u školu. A u školi, tvrdi otac djevojčice, problem ne rješavaju i ‘čekaju da se situacija smiri’.

“Zbog problematičnog učenika koji emocionalno i psihički zlostavlja moju kćer, ona već treći tjedan, u dogovoru sa školskim stručnim službama i ravnateljem, ne ide na nastavu. Ne znam do kada čekati i što više učiniti. Ravnatelj mi je obećao da će riješiti situaciju, ali do danas se ništa nije dogodilo”, žali se Goran B., otac 13-godišnjakinje koju razredni kolega u osnovnoj školi u Slavoniji već neko vrijeme ismijava i napada. Otac kaže da mu se kći slomila nakon što joj je kolega zaprijetio da će je istući.

Problem se zataškava?

“Taj dan došla je kući u suzama, u šoku, u strahu. Možete zamisliti kako je bilo meni i supruzi”, kazao je za Glas Slavonije Goran B., koji za sve krivi ravnatelja škole. Tvrdi kako je tražio premještaj učenika, koji je poznat po incidentima, u drugi razred ili smjenu. No, Nastavničko je vijeće navodno predložilo da učenika prebace u drugu školu.

“Doznao sam da je ravnatelj odbio u tome sudjelovati i nada se da će se situacija smiriti. Znači, neka moja obitelj, koja sve to teško proživljava, i dalje čeka. Proizlazi da je moja kći krivac i da smo mi budale jer smo reagirali, iako odgovorni znaju za probleme s učenikom, ali ih zataškavaju i ne čine što treba”, razočaran je Božić.

Slučaj prijavljen policiji

Da je do incidenta došlo i da je djevojčici prijetio problematični učenik potvrdila je i školska defektologinja. Dodala je i da je slučaj prijavljen policiji i centru za socijalnu skrb u Našicama. Prozvani ravnatelj priču nije komentirao jer se navodno nalazi na službenom putu.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!